Επικεφαλής Κ.Ο. Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών: «Απόλυτο χάος με ευθύνη Λευκωσίας και Μέρκελ»

Για «απόλυτο χάος» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την χθεσινή απόφαση του κυπριακού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ο Σταϊνμάγερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «από χθες το βράδυ, η κρίση επέστρεψε» και καταλόγισε την ευθύνη τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Από

την πλευρά των Πρασίνων, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο επέμεινε στο σχέδιο για την κυπριακή συνεισφορά στο σχέδιο διάσωσης, παρά την απόφαση της Βουλής.

«Η συνεισφορά της Κύπρου πρέπει να παραμείνει» είπε και τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης επιβάρυνσης των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι και όσοι βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο αλλά κοντά «δεν είναι και οι φτωχότεροι των φτωχών» και δεν θα φτωχύνουν, αν χρειαστεί να συμβάλουν, ενδεχομένως με ποσά τα οποία θα είναι μικρότερα από τους τόκους που έχουν εισπράξει.

The post Επικεφαλής Κ.Ο. Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών: «Απόλυτο χάος με ευθύνη Λευκωσίας και Μέρκελ» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα