Επαφές BlackRock και Morgan Stanley στην Αθήνα

Κλιμάκιο στελεχών της BlackRock επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες την Αθήνα. Στην επίσκεψή τους, που διήρκεσε μέρες, τα στελέχη της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους περισσότερων από δ’εκα εισηγμένων εταιρειών.

Στην Αθήνα βρέθηκε επίσης χθες αντιπροσωπεία της Morgan Stanley, η οποία είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αντιπροσωπεία της Morgan Stanley έλαβε μέρος, επίσης, σε δείπνο εργασίας με την ηγεσία της ΕΧΑΕ.

Ανάμεσα στις εταιρείες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της BlackRock είναι οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Ελλάκτωρ και Folli Follie.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική, γιατί η BlackRock ανήκει στην κατηγορία των μακροπρόθεσμων επενδυτών, με τη φήμη και το μέγεθός της να είναι ανάλογα των Capital, Fidelity κλπ.

Τα funds αυτού του είδους, που παίρνουν long θέσεις, δεν έχουν πλησιάσει ακόμα το ελληνικό χρηματιστήριο. Αντίθετα, έως τώρα, το ενδιαφέρον περιοριζόταν στα hedge funds και τους traders με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Γι’ αυτό και η επίσκεψη αλλά και το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες που εκδήλωσε έμπρακτα η BlackRock, αποτελεί σαφή ένδειξη επανάκαμψης του ενδιαφέροντος και από τα funds με long τακτικές.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

The post Επαφές BlackRock και Morgan Stanley στην Αθήνα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα