«Ένα έργο με πολλές δυσκολίες, ολοκληρώθηκε»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκαν και παρέδωσαν σήμερα στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Καλαμάτας.

Ο υπουργός σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «Χαίρομαι που παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα. Είναι ένα έργο μάλιστα στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά

ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον.

Με αυτό το έργο ουσιαστικά, με την εξαίρεση μιας γέφυρας, ολοκληρώνεται ο δρόμος Κόρινθος-Καλαμάτα και η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα θα είναι πια δύο ώρες. Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο αυτό είναι ένα «ταλαιπωρημένο έργο». Με την κατολίσθηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια με όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν.

Ωστόσο, θέλω να πω ότι σήμερα δεν είναι ώρα για γκρίνια. Είναι ώρα να σημειώσουμε ότι ένα έργο με πολλές δυσκολίες, έστω και με καθυστέρηση ολοκληρώθηκε. Και γι’ αυτό το λόγο θέλω να σημειώσω και την συμβολή όσων εργάστηκαν προκειμένου το έργο αυτό να ολοκληρωθεί. Προκάτοχοι μου υπουργοί με πρώτο τον Γιώργο Σουφλιά και τελευταίο στη σειρά τον Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε ασχοληθεί για να ξεπεραστούν μια σειρά από διαδικαστικά προβλήματα. Βεβαίως θέλω να σημειώσω και την συμβολή των τεχνικών εταιριών, των εργαζομένων και των υπηρεσιών του υπουργείου που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Και να πω και κάτι άλλο. Το έργο αυτό, η ολοκλήρωσή του, είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας γενικότερα για τα τεχνικά έργα. Πολλά από τα έργα αυτά μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα ή έχουν σταματήσει τελείως λόγω του προβλήματος ρευστότητας. Αυτό εδώ το έργο ξεπέρασε τα προβλήματα. Και είμαι βέβαιος ότι τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα έργα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν και από τον Απρίλιο θα μπουν μπουλντόζες.

Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με τους παραχωρησιούχους. Προς αυτή την κατεύθυνση διαπραγματευόμαστε με τις 43 τράπεζες οι οποίες έχουν συμμετοχή σ’ αυτά τα μεγάλα έργα.

Η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων θα συμβολίσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα