Διαδικτυακός πόλεμος για προκρατήσεις

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό φέτος, κάνοντας τους παράγοντες να ευελπιστούν σε ανάκαμψη. Αύξηση τουριστικής κίνησης κατά 50% στη Ρόδο. Φτηνός προορισμός η χώρα μέσω διαδικτύου. Αεροπορικές συνδέσεις με περισσότερους διεθνείς αερολιμένες φέτος. Το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης χρονιάς φαίνεται πως...
αντιστρέφεται, καθώς ήδη από τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου καταγράφεται αύξηση
της ταξιδιωτικής δαπάνης 6%, με τις εισπράξεις να ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ από 290 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ήδη τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν αρχίσει να εκτελούν τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες να αρχίζουν τη λειτουργία τους αρκετές μέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη Ρόδο παρατηρείται μεγάλη αύξηση των αφίξεων εξωτερικού που ξεπερνά το 50%, ενώ τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες δείχνουν αύξηση 1.400% για την Κω και 1.000% για τη Ζάκυνθο.

Ειδικά στη Ρόδο και την Κω διατηρήθηκαν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα πτήσεις των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους από το εξωτερικό.

Η επισκεψιμότητα στα διαδικτιακά μέσα προβολής αυξήθηκε μόνο τον Ιανουάριο κατά 110% και ιδιαίτερα στην ιστοσελίδα Visitgreece.gr του ΕΟΤ όπου μέσα σ' ένα χρόνο καταγράφηκαν 2,2 εκατ. επισκέψεις από χρήστες του εξωτερικού, ενώ τα «χτυπήματα» στο facebook έφτασαν τα 7,6 εκατ. από τον Απρίλιο.

Φτηνά και γρήγορα

Με περισσότερες µεγάλες πόλεις του εξωτερικού συνδέονται εφέτος οι σηµαντικότεροι τουριστικοί προορισµοί της χώρας, χάρη κυρίως στις χαµηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες (Low Cost Carriers - LCC), οι οποίες αυξάνουν τα δροµολόγιά τους και χρησιµοποιούν νέα αεροδρόµια.

Ετσι όχι µόνο διευκολύνεται η πρόσβαση των ∆υτικοευρωπαίων στα τουριστικά θέρετρα, αλλά και η χώρα γίνεται πιο προσιτή στους τουρίστες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κω Μιχάλη Χατζηµιχαήλ σημείωσε ότι συνολικά οι περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες χαµηλού κόστους (Low Cost Carriers - LCC) που πετούν πλέον σε 22 ελληνικούς προορισµούς υπολογίζεται ότι θα πραγµατοποιήσουν την εφετινή σεζόν πάνω από 15.000 δροµολόγια.

Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, τα δροµολόγια είναι αυξηµένα κατά 15% σε σχέση µε το 2010, ενώ το 2012 αναµένεται να φέρει καλύτερα αποτελέσµατα, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 400 εκατοµµύρια επιβάτες διακινεί το σύνολο των low cost εταιρειών ετησίως στην Ευρώπη, από τα οποία η Ελλάδα καλύπτει ποσοστό κάτω του 1%.
news247
Keywords
Τυχαία Θέματα