«Δεν αποφασίζει η ΔΕΗ τα τιμολόγια»

«Τα τιμολόγια την 1η Ιουλίου του 2013 θα πρέπει να υπολογίζονται με βάση το κόστος παραγωγής. Αυτό σημαίνει πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων» δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97.8 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Ο κ. Ζερβός παραδέχθηκε

ότι μίλησε για αύξηση 49% στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά στο πλαίσιο μιας συζήτησης -όπως είπε- αναφορικά με το τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Επεσήμανε, πάντως, ότι δεν υφίσταται αύξηση 49%, καθώς η ΔΕΗ δεν εισηγείται τιμολόγια, αλλά υποβάλλει τα κοστολογικά της στοιχεία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία με τη σειρά της εισηγείται στο Υπουργείο και το Υπουργείο είναι εκείνο που αποφασίζει. «Ειπώθηκε αυτή η κουβέντα και πιάστηκε και πάνω σε αυτή, έχει στηριχθεί όλη η υπόθεση χθες και σήμερα, τα περί 49%, αλλά δεν υφίσταται τέτοιο νούμερο», ενώ συμπλήρωσε ότι η οποιαδήποτε αύξηση θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση με βάση την εισήγηση της ΡΑΕ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στο ποιες εκτιμάται ότι θα είναι οι αυξήσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει νόημα η αριθμολογία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσπάθεια διεύρυνσης του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου για να καλυφθούν οι ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ realfm 97,8 Ο Α. ΖΕΡΒΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα