ΧΑ: Πτώση στη "σκιά" του χρέους

Εξανεμίστηκαν σήμερα τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών στο Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που εκτυλίχθηκε στη «σκιά» της νέας μεγάλης ανόδου σε spreads και CDS και της αναζωπύρωσης των σεναρίων για το ελληνικό χρέος.

Σε «βουτιά» 5% υποχρεώθηκε ο δείκτης των...

τραπεζών, με κλείσιμο μια «ανάσα» από το χαμηλό ημέρας, σε απώλειες υποχρεώθηκε το σύνολο των τίτλων του FTSE20, ενώ από τη σύνθεση του Γενικού Δείκτη
μία μόλις μετοχή ολοκλήρωσε σε θετικό έδαφος και δύο παρέμειναν αμετάβλητες.

Η σημερινή συνεδρίαση απέδειξε εκ νέου πόσο ευάλωτη είναι η ελληνική αγορά σε κάθε είδους σενάρια, φημολογίες, εικασίες και δημόσιες τοποθετήσεις αναφορικά με την «τύχη» του ελληνικού χρέους, σχολιάζουν αναλυτές, υπογραμμίζοντας ότι το Χ.Α. έχει μείνει εδώ και καιρό χωρίς καταλύτες για κάποια στοιχειώδη αντίδραση, πέραν μόνο των σπασμωδικών και τεχνικής φύσης ανοδικών προσπαθειών.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών συνεχίζει να απέχει, εξηγούν, εν αναμονή ίσως των ανακοινώσεων των νέων δημοσιονομικών μέτρων και των λεπτομερειών του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η αγορά ωστόσο έχει εισέλθει σε μία φάση που μόνο με ένα σοκ δείχνει ότι μπορεί να επανέλθει.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμούν, οι συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με έντονες διακυμάνσεις και με το ρίσκο να παραμένει καθοδικό.

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, πριν ολοκληρώσει με απώλειες 2,83% στις 1.487,76 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,89%.

Σήμερα διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 26,56 εκατ. τεμαχίων, αξίας 96,18 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 118 μετοχές έκλεισαν τη διαπραγμάτευση με απώλειες, 28 ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος και 136 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.
capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα