Κέβιν Σπέισι και Σαμ Μέντες ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Επίδαυρο

Αρκετά χρόνια μετά το American Beauty, ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες συναντά τον πρωταγωνιστή του Κέβιν Σπέισι για να ανεβάσουν τον Ριχάρδο Γ' του Σαίξπηρ. Η παράσταση..
όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργος Λούκος, θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο τον Ιούλιο. Το Φεστιβάλ, δήλωσε ο κ. Λούκος σε συνέντευξη Τύπου, αποπλήρωσε τα χρέη του και πέρυσι -για πρώτη χρονιά από το 2006- κατάφερε
να έχει κέρδος.

«Πέρυσι είχα πολλούς φόβους για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά το Φεστιβάλ πήγε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλύτερα και από πέρυσι» δήλωσε ο κ. Λούκος, λέγοντας ότι το 2010 κόπηκαν 170.000 εισιτήρια.

«Ο Monde έγραφε ότι σε περιόδους κρίσης (και μάλιστα της Γαλλίας που είναι μικρότερη από τη δική μας, οι Παριζιάνοι αντί να πάνε στην Βρετάνη τα Σαββατοκύριακα, μένουν στο Παρίσι και παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες. Και σκεφτόμουν: μακάρι να γίνει αυτό και στην Ελλάδα» είπε, αστειευόμενος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Τόνισε ότι φέτος το Φεστιβάλ έχει μειωμένο προϋπολογισμό -3,2 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 4 πέρυσι και τα 5 εκατομμύρια ευρώ πρόπερσι-, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν λειτούργησε εις βάρος της ποιότητας.

«Αντίθετα, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε καινούρια πράγματα και να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες» είπε και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά από το 2006 το Φεστιβάλ είχε κέρδος 411.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα