Αντιδράσεις στη Ζάκυνθο για το σχέδιο «Αθηνά»

Συνεδρίασε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων, όπου συζητήθηκε το εκτός ημερησίας διάταξής θέμα κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το κλείσιμο του Δήμου σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο αντιπεριφερειάρχης

Με στόχο τη διαμόρφωση μίας ενιαίας γραμμής αντίδρασης προς το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι

αφορά την προωθούμενη κατάργηση του Τμήματος Συντήρησης και Πολιτισμικής Κληρονομιάς Ζακύνθου και την ένταξή του στο ΤΕΙ Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το πρωί, στις 10.00, ευρεία σύσκεψη τοπικών παραγόντων του νησιού. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς και θα μετάσχουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των φορέων και των συλλόγων του νησιού.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό από τον Περιφερειάρχη

Τη διαμαρτυρία της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών για τις εξελίξεις με το ΤΕΙ καταγράφει επιστολή του περιφερειάρχη, Σπύρου Σπύρου, που εστάλη την Τετάρτη στον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή, που προσυπογράφουν και οι αντιπεριφερειάρχες των νησιωτικών νομών, υποστηρίζεται ότι αθετήθηκαν οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους για το ΤΕΙ Ιονίων Νησιών και αυτό, όπως σημειώνεται, πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αντιδράσεις στη Ζάκυνθο για το σχέδιο «Αθηνά» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα