«Αν είναι δυνατός ο σύλλογος, είναι και η ομάδα»

Για την μέχρι τώρα πορεία του στον Παναθηναϊκό και το πώς βιώνει εκ των έσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος τον τελευταίο καιρό μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ...
Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως για να είναι μια ομάδα δυνατή θα πρέπει να είναι δυνατός και ο σύλλογος και πως είναι λογικό οι φίλοι του «τριφυλλιού» που έχουν ζήσει μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές να θέλουν περισσότερα από την ομάδα τους.

Περισσότερα όμως θέλει και ο ίδιος
όπως είπε, γιατί είναι απαιτητικός και αναζητά πάντα το καλύτερο τόσο από τους παίκτες όσο και από τον εαυτό του.

Είπε ακόμα πως δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά η ερώτηση «τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βελτιωθεί» και πως η σημερινή οικονομική πραγματικότητα υποχρεώνει και τους συλλόγους να προσαρμόσουν την στρατηγική τους σ' αυτήν.

Αναλυτικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε:

Για τις εντυπώσεις του στα 68 σερί παιχνίδια σε δυόμιση χρόνια: «Θα έλεγα ότι είναι αρχικά μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι σαν προπονητής στην ομάδα για τόσο καιρό σε μια θέση δύσκολη. Αλλά βέβαια σε έναν μεγάλο σύλλογο μερικές φορές τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή».

Για το πώς βιώνει τα καλά και τα κακά στον πάγκο του Παναθηναϊκού: «Θα έλεγα ότι δυστυχώς οι χαρές δεν ήταν πάρα πολλές αλλά επαναλαμβάνω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Από τις 20 Νοεμβρίου δεν υπήρχαν πολλές χαρές τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλα, όπως έλεγα από εδώ και στο εξής ο σύλλογος δεν θα ήταν όπως στο παρελθόν τα πράγματα αλλάζουν, η Ελλάδα αλλάζουν και η οικονομική δυσπραγία επηρεάζει το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Αλλά είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είναι δύσκολο να πετύχω όσα θέλω, έχω συνηθίσει να κυνηγάω τις νίκες, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε καλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Για τα προβλήματα: «Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τα προβλήματα που βιώνουμε από την αρχή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των δυσκολιών υπήρξαν και καλές στιγμές, όπως οι νίκες απέναντι στη Μάδεργουελ, κάτι που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στην Ευρώπη. Θεωρώ όμως ότι μετά τον αγώνα με τη Μάλαγα συνέβη το λογικό .Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα πιο ισχυρή, με μεγαλύτερο μπάτζετ που παίζει σε πιο ισχυρό πρωτάθλημα, Το επίπεδο που παίξαμε στους αγώνες αυτούς έδειξαν κάτι καλό. Θα έλεγα ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν μετά τη Μάλαγα με τον τρόπο που ελπίζαμε, υπήρξαν δυσκολίες, περιπτώσεις που η έλλειψη αυτοπεποίθησης καταστάσεις δύσκολο να εξηγήσει κανείς και να κατανοηθούν. Αυτό έθεσε σε κάποια αμφισβήτηση και την ομάδα και εμένα σε κάποια στιγμή από πλευράς των φιλάθλων. Όμως συνεχίσαμε να ανασυντασσόμαστε και να κοιτάμε μπροστά. Ελπίζουμε έτσι να ανεβούμε επίπεδο και να παίζουμε καλύτερα με στόχο τη νίκη. Βεβαίως τα προβλήματα συνεχίζονται με τραυματισμούς και παίκτες που δεν είναι ακόμα έτοιμο .Χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας για να συνεχίσουμε τη μ
Keywords
Τυχαία Θέματα