Το enimerwsi.gr στο live των Monophonics στο Gazarte

Το enimerwsi.gr παρευρέθηκε στο live των Monophonics στη Live σκηνή του Gazarte.
Η 6μελής μπάντα από το San Francisco ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Όπως μάλιστα δήλωσε πολλές φορές ο Kelly Finnigan (φωνή, πλήκτρα) η Ελλάδα
θα βρίσκεται κάθε χρόνο από εδώ και πέρα σαν σταθμός στις περιοδίες τους. Ο συνδυασμός της υπέροχης μουσικής συνοχής, σαν μπάντα, που είχαμε την τύχη να ακούσουμε, όπως επίσης και ο ιδιαίτερα όμορφος χώρος του Gazarte εγγυήθηκε για μια...
υπέροχη βραδιά.

Στις αποσκευές της η μπάντα μετέφερε το καινούργιο της άλμπουμ με τίτλο ‘In your Brain’. Πρόκειται για την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος, ένα έργο γεμάτο από soul και funk στοιχεία. Ο ήχος τους παραπέμπει πολύ στη ψυχεδέλεια του ’60 και του ’70, είναι ξεκάθαρες όμως και οι σύγχρονες επιρροές τους. Με fuzzy κιθάρες, freaky συνθεσάιζερ και δυνατά φωνητικά, το ‘In your Brain’ αποτελεί μια ηχητική ‘μαρτυρία’ για τη μουσική εξέλιξη του συγκροτήματος. Ιδιαίτερη στιγμή του άλμπουμ, η διασκευή του περίφημου ‘Bang Bang’ της Nancy Sinatra, ίσως μια από τις καλύτερες εκτελέσεις που έγιναν ποτέ! Ένα τραγούδι που αποτελεί hit στο ελληνικό ραδιοφωνικό airplay.

Το Bang Bang Live από τους Monophonics στο Gazarte:

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2005. Στην αρχική ομάδα των Ian McDonald, Myles O’Mahony, Alex Baky, Ryan Scott και Austin Bohlman, προστέθηκε και ο Kelly Finnigan στα πλήκτρα αλλά και τα φωνητικά. Ως μουσικές τους επιρροές αναφέρουν ονόματα όπως οι George Clinton, Sly Stone και Norman Whitfield.Ένα… νέο είδος μουσικής δημιουργείται, άγνωστο προς το παρόν σε πολλούς, αλλά σίγουρα ένα είδος γοητευτικό που όλοι θα θελήσουν να μάθουν.

Τις δύο βραδιές άνοιξαν οι The Bet. Ενα ελληνικό συγκρότημα με τραγούδια-διασκευές που συνδυάζουν την ομορφιά και το συναίσθημα των μελωδιών και των ρυθμών της Motown. Soul και RnB με την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της ψυχεδέλειας των early 70′s. Αρκετά καλοί σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν ότι έπρεπε για cover band των Monophonics.
Keywords
Τυχαία Θέματα