Αμύθητη η περιουσία του ντοπέ ποδηλάτη

Ο επτά φορές νικητής του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποκτήσει μία αμύθητη περιουσία, την οποία υπολόγισε το Bloomberg.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, το διεθνές οικονομικό πρακτορείο υπολόγισε την περιουσία του 41 ετών σήμερα Λ. Άρμστρονγκ, ο οποίος κέρδισε επτά φορές το γύρο της Γαλλίας από το 1999 έως το 2005 και στέφθηκε πρωταθλητές

σε δεκάδες τουρνουά.

Πλέον η διεθνής υπηρεσία κατά του ντόπινγκ του στέρησε τους τίτλους μίας απίστευτης καριέρας στον αθλητισμό, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στην Όπρα ως «ένα μεγάλο ψέμα», καθώς στους αγώνες έκανε χρήση τεστοστερόνης, ερυθροπιτίνης, ενώ έκανε και μεταγγίσεις αίματος.

Ωστόσο από αυτή την καριέρα κέρδισε τουλάχιστον 218 εκατομμύρια δολάρια! Σύμφωνα με αναλυτές δεν υπάρχει καν σύγκριση ανάμεσα στην περιουσία του ίδιου και σε αυτή άλλων πρωταθλητών που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι και στερήθηκαν τους τίτλους τους, όπως ο Μπεν Τζόνσον και η Μάριον Τζόουνς, αλλά και οι επίσης ποδηλάτες, Alberto Contador και Floyd Landis

«Αν ο Μπεν ήταν πυροτέχνημα, ο Λ. Άρμστρονγκ είναι ατομική βόμβα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg ειδικός αναλυτής.

Οι μάνατζερ και ατζέντηδες του Λ. Άρμστρονγκ αρνήθηκαν να απαντήσουν στα σχετικά ερωτήματα του Bloomberg και να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την περιουσία του.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η διαφορά του Λ. Άρμστρονγκ με άλλους αθλητές είναι ότι κατάφερνε να μην πιάνεται ντοπαρισμένος για πάρα πολλά χρόνια, ότι επίσης κατάφερε να χτίσει μία αμύθητη περιουσία, αλλά και η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο από την οποία κατάφερε να βγει νικητής.

Το ίδρυμα μάλιστα κατά του καρκίνου το οποίο ίδρυσε κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συγκεντρώσει περισσότερα από 470 εκατ. δολάρια για τη μάχη κατά της ασθένειας, με τον ίδιο να είναι ο σημαντικότερος δωρητής έχοντας δώσει σχεδόν 7 εκατ. δολάρια.

Η βασική πηγή εσόδων του ποδηλάτη ήταν οι χορηγίες, που εκτιμώνται στα 180 εκατ. δολάρια.

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Αμύθητη η περιουσία του ντοπέ ποδηλάτη appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα