Αλ. Τουρκολιάς: Τον Μάιο ολοκληρώνεται νομικά η συγχώνευση και τον Ιούνιο η αύξηση

Αντικρουόμενες φαίνεται να είναι οι πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής-Eurobank και τις φήμες περί συμφωνίας εντός των κόλπων της τρόικας για «σπάσιμο» του mega –deal μεταξύ των δυο τραπεζών.

Ο επικεφαλής της EΤΕ, Αλέκος Τουρκολιάς, σε δηλώσεις του στο newmoney.gr επισημαίνει: «Εμείς δεν έχουμε ιδέα ότι η τρόικα

επιθυμεί να μην προχωρήσει η συμφωνία έτσι όπως έχει σχεδιαστεί. Η νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου και στην συνέχεια θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ήδη έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμοδία ευρωπαϊκά όργανα».

Το αφεντικό της ΕΤΕ μάλιστα εξηγεί ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι μέλος του ΔΣ της Εθνικής δεν έχει ιδέα για όλα αυτά. «Σε ερώτηση που του κάναμε εάν πράγματι η τρόικα η το ΤΧΣ δεν θέλει την συμφωνία η απάντηση του ήταν καθολα αρνητική», εξηγεί ο Μεσσηνιος τραπεζίτης.

«Εμείς προχωράμε κανονικά και θα κάνουμε την αύξηση έτσι όπως την έχουμε σχεδιάσει», επισημαίνει σε όλους τους τόνους. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει έντονη φημολογία ότι η τρόικα θα θέσει στην κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες μια διαφορετική πρόταση η οποία όπως λέγεται θα προκρίνει την λύση των 2 διαφορετικών αυξήσεων κεφαλαίου για το σχήμα Εθνικής και Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

The post Αλ. Τουρκολιάς: Τον Μάιο ολοκληρώνεται νομικά η συγχώνευση και τον Ιούνιο η αύξηση appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα