XA: Ξεπερνούν το 10% οι απώλειες των τελευταίων δύο ημερών

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Το ρητό ισχύει απόλυτα για την Αθήνα και το χρηματιστήριο που σείσθηκε σήμερα συθέμελα από το «πάτημα» των τιμών και το γενικό ξεπούλημα από τους ξένους επενδυτές. Διότι η χθεσινή πτώση αφορούσε κατά ένα μέρος την λιανική των επενδυτών που πανικοβλήθηκαν.

Σήμερα έγινε εμφανές πλέον ότι οι «πυροβολισμοί» στις μετοχές των χρηματιστών ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μετκα, Jumbo

κλπ) πραγματοποιήθηκαν από ξένους επενδυτές που βλέπουν υψηλό ρίσκο λόγω της Κύπρου, αλλά μιας ενδεχόμενης επιβολής «κουρέματος» και στις ελληνικές καταθέσεις.

Ένας, όμως, σοβαρός λόγος ανησυχίας είναι και οι προβλέψεις ορισμένων σε Αθήνα και Λευκωσία για επιστροφή της Κύπρου στην λίρα. Τούτο δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον καθώς ήδη έχει αναφερθεί ως ενδεχόμενο και από Κύπριους πολιτικούς.

Οι ξένοι δεν ρισκάρουν να διακρατούν μετοχές κάτω από ελληνική θεματοφυλακή και εν πάσει περιπτώσει δεν θα κρατήσουν μετοχές εν μέσω της υπόθεσης της Κύπρου όταν οι τιμές των ελληνικών μετοχών βρίσκονται ακόμη υψηλότερα από το περασμένο καλοκαίρι – παρά την πτώση του τελευταίου διαστήματος.

Εξάλλου την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται πάλι η Τρόικα η οποία θα πιέσει για τις αυξήσεις κεφαλαίου – κι αυτός είναι ένας λόγος για επιπρόσθετους φόβους από την πλευρά των ξένων. Η ενδεχόμενη κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών πλην εξαιρέσεων είναι ένας σοβαρός λόγος.

Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr τις ερχόμενες ημέρες ενδέχεται να ανακοινωθεί η πρώτη ανακοίνωση για αύξηση κεφαλαίου από ελληνική τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα