Mπέπε Γκρίλο: Δεν στηρίζει κυβέρνηση με την κεντροαριστερά -Καμπανάκι για νέες εκλογές στην Ιταλία

Ο Μπέπε Γκρίλο, ηγέτης του κινήματος «Πέντε Αστέρια», δήλωσε την Τετάρτη ότι θα στηρίξει μεμονωμένα μέτρα στη βουλή, αλλά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συγκροτηθεί από τα παραδοσιακά κόμματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γκρίλο ανέφερε στο Twitter ότι το Κίνημα Πέντε Αστέρια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Δημοκρατικό Κόμμα (κεντροαριστερά)

ή σε οποιαδήποτε άλλο κόμμα, αλλά θα ψηφίσει υπέρ νόμων που «ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα του».

Στο twitter του ο Μπέπε Γκρίλο αποκάλεσε τον ηγέτη της κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι «ζωντανό νεκρό».

Καμπανάκι της Moody’s για υποβάθμιση

Το ατελέσφορο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία είναι πιστωτικά αρνητικό διότι εγείρει την πιθανότητα νέων εκλογών, παρατείνοντας έτσι την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, σχολιάζει η Moody’s.

«Θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Ιταλίας στην περίπτωση επιπλέον σημαντικής επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών της ή δυσκολιών στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ο οίκος.

«Μια επιδείνωση στους όρους χρηματοδότησης ως αποτέλεσμα νέων, σημαντικών εγχώριων οικονομικών και χρηματοοικονομικών σοκ από την κρίση της ευρωζώνης επίσης θα ασκούσε πτωτικές πιέσεις στην αξιολόγηση της Ιταλίας».

Σημειώνεται ότι η Moody’s από τον Ιούλιο του 2012 αξιολογεί την Ιταλία με Baa2 και αρνητικό outlook.

The post Mπέπε Γκρίλο: Δεν στηρίζει κυβέρνηση με την κεντροαριστερά -Καμπανάκι για νέες εκλογές στην Ιταλία appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα