«Like» και… φύγαμε

Την περιέργειά τους για τα νέα των φίλων τους ικανοποιούν οι μισοί χρήστες του Facebook χωρίς να έχουν άλλη… ηλεκτρονική κουλτούρα, όπως δείχνει η ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο facebook,

στο οποίο η διείσδυση στον πληθυσμό των χρηστών internet φτάνει πλέον το 77%, ο ένας στους δύο κατόχους λογαριασμού δηλώνει ότι είναι συχνά παθητικός χρήστης του μέσου, αφού η βασική ενέργεια που ακολουθεί, με ποσοστό 50% είναι το «like», δηλαδή η δήλωση ότι του αρέσει κάτι που είπε ή που «ανέβασε» ένας από τους φίλους του. Κι ενώ το 1/3 των χρηστών λέει πως το «σερφάρισμα» στο facebook είναι χάσιμο χρόνου, εξακολουθεί να επισκέπτεται τη σελίδα συχνά.

Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 3,9 εκατ. λογαριασμοί facebook στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 56% των χρηστών δηλώνει ότι απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις για τους φίλους του, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα άλλο. Μόλις το 11% ανανεώνει το προφίλ του συχνά, ενώ μόνο το 8% «ανεβάζει» φωτογραφίες ή βίντεο.

Σε ανοδική τάση βρίσκεται και το twitter, οι Ελληνες χρήστες του οποίου ξεπερνούν πλέον τις 210 χιλιάδες. Το 73% των χρηστών του δηλώνει ότι προτιμά να παρακολουθεί τις εξελίξεις, και πάνω από ένας στους δύο χρήστες δηλώνει ότι αφήνει τακτικά και το δικό του tweet. Παρ’ όλα αυτά αρχίζει να δημιουργείται ένα σοβαρό ποσοστό (15-25%) που έχει προβληματισμούς για αντιεπαγγελματικά tweets όπως και για σεξιστικά/ρατσιστικά tweets.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα