Handelsblatt: «Ο ισχυρογνώμων κύριος Σόιμπλε»

Η Γερμανική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Ο ισχυρογνώμων», συνθέτει το προφίλ του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο άρθρο αναφέρει πως «η απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να επιβαρύνουν και τους κύπριους μικροκαταθέτες για τη διάσωση τραπεζών που παραπαίουν, προκάλεσε κύματα αγανάκτησης-

και όχι μόνο στην Κύπρο. Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών προτίμησε να ρίξει στους άλλους τις ευθύνες για το ταμπού που έσπασε: στους Κυπρίους, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη γερμανική αντιπολίτευση και στους συναδέλφους του Γιούρογκρουπ. Αφού όλοι ήθελαν αυτήν την απόφαση, τονίζει ο Σόιμπλε, γιατί ο ίδιος να έχει αντιρρήσεις;».

Σε άλλο άρθρο της η Handelsblatt με τίτλο «Το τελεσίγραφο» αναφέρεται στη διορία που έχει δώσει η ΕΚΤ στην Κύπρο να βρει λύση έως τη Δευτέρα.

«Παρακαλώ, μόνο μετρητά» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ από τη Λευκωσία που περιγράφει την κατάσταση στην Κύπρο: πολλά καταστήματα δέχονται μόνο μετρητά, τα ΑΤΜ δεν βγάζουν περισσότερα από 400 ευρώ την ημέρα, ενώ αρχίζουν οι ελλείψεις φαρμάκων.

The post Handelsblatt: «Ο ισχυρογνώμων κύριος Σόιμπλε» appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα