Exotix: Οι ιταλικές εκλογές ρίχνουν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερο αρνητική θα είναι η επιρροή για την Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα εάν η αβεβαιότητα εξαιτίας των ιταλικών εξελίξεων, κυριαρχήσει στις αγορές.

Αυτό εκτιμά η Exotix σε αντίθεση με τη Morgan Stanley, η οποία δίνει μεγάλη βάση και στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι

τα αποτελέσματα στην Ιταλία θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και των αντιμνημονιακών κομμάτων στην Ελλάδα που θα πουν το εξής: “Τώρα, και να χαλαρώσουμε το πρόγραμμα, δεν πρόκειται να μας πετάξουν έξω από το ευρώ”.

Από την άλλη πλευρά, τα κυπριακά ομόλογα θα επηρεαστούν θετικότερα και αυτό είναι ευνοϊκό για τα αντίστοιχα, λήξης 2013. Η αναστάτωση στην Ιταλία μειώνει τις πιθανότητες για ένα PSI στην Κύπρο.

Στη θετική πλευρά των εξελίξεων, είναι ο χρόνος που δίνεται από τους Ευρωπαίους στην Ιταλία να βρει λύσεις, καθώς και οι θεσμικές προετοιμασίες που έχουν υπάρξει για άμυνα στην κρίση.

Διαβάστε πεισσότερα στο newmoney.gr

The post Exotix: Οι ιταλικές εκλογές ρίχνουν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα