«Οι διαδικασίες θα γίνουν φυσιολογικά, όχι με απολύσεις»

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στο θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

«Υπάρχει μια εμμονή της τρόικας -μέχρι στιγμής ξέραμε ότι αυτή ήταν του ΔΝΤ- μια ιδεολογική εμμονή, πάνω στο ζήτημα αυτό που έχει σχέση με την δημόσια διοίκηση και το μέγεθός της. Αυτή κυριολεκτικά στηρίζεται πάνω σε μια πραγματικότητα η οποία ήταν η παλιά εικόνα μιας δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα

που είχε διογκωθεί πέρα από κάθε λογική με τις αθρόες και χωρίς κριτήρια προσλήψεις των τελευταίων χρόνων. Αλλά από το 2010 και μετά παρατηρείτε μια μεγάλη αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων και αυτή η στόχευση που είχε μπει στα μνημόνια Ι και ΙΙ ότι μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο θα μειωθεί κατά 150 χιλιάδες, θα μειωθεί όντως, αλλά με πάρα πολύ φυσιολογικό τρόπο. Μέσα από τη διαδικασία των συνταξιοδοτήσεων και των αποχωρήσεων. Ετσι λοιπόν η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με ότι ισχύει στα κράτη μέλη της ΕΕ ως προς το μέγεθος του κράτους».

Και πρόσθεσε ο κ. Χατζησωκράτης: «Εμείς ως ΔΗΜΑΡ λέμε με απόλυτη σαφήνεια αν και είναι γενική γραμμή της κυβέρνησης –και χαιρόμαστε γι’ αυτό- ότι φυσικά είναι πραγματικά ζητούμενο οι ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος όχι μεγάλο ή μικρό κράτος, αλλά αποτελεσματικό κράτος, με ένα ζήτημα. Ολες αυτές οι διαδικασίες δεν μπορούν να γίνονται μέσα σε μια ατμόσφαιρα φόβου, μέσα σε μια διαδικασία που ναρκοθετείται η εργασιακή ειρήνη και το κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Οι διαδικασίες θα γίνουν και θα γίνουν φυσιολογικά, όχι με απολύσεις».

The post «Οι διαδικασίες θα γίνουν φυσιολογικά, όχι με απολύσεις» appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα