Check-in για… Γουέμπλεϊ!

Ο Νόιερ άντεξε για ένα ημίχρονο, ο Γερμανός έπιασε τα… άπιαστα, όμως η Γιουνάιτεντ είναι αυτή που εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό (2-0). Γκιγκς και Ρούνεϊ «σκότωσαν» τη Σάλκε!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με...
την Γιουνάιτεντ στην επίθεση και την Σάλκε να έχει χάσει τη μάχη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο οι Άγγλοι να χάσουν ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και τον Νόιερ να δικαιώνει πλήρως τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του!

Οι Ερνάντες και Ρούνεϊ έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ
ό,τι δημιουργούσε η Σάλκε προερχόταν από την ατομική ικανότητα του Φαρφάν. Μόλις στο 4' ο Ρούνεϊ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, πήρε... τρελά φάλτσα και ανάγκασε τον Νόιερ στην πρώτη μεγάλη επέμβαση της βραδιάς. Στο 5' ήταν η σειρά του Παρκ να νικηθεί από τον Γερμανό τερματοφύλακα, ενώ στο 9' οι Γερμανοί έφτασαν για πρώτη φορά στα καρέ του Φαν Ντερ Σαρ με αξιώσεις, όταν το ωραίο σουτ του Περουβιανού άσου πέρασε άουτ.

Στο 13' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ, όταν ο Ερνάντες βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Νόιερ να αποκρούσει εύκολα, ενώ στο 21' το σουτ του Μεξικανού πέρασε άουτ. Η Σάλκε δεν... υπήρχε στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Φέργκιουσον να κάνουν ό,τι θέλουν. 1' αργότερα ο Ρούνεϊ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ερνάντες, του έδωσε την πάσα, όμως ο Μεξικανός δεν είχε καθαρό μυαλό, καθυστέρησε και προσπάθησε ανεπιτυχώς να γυρίσει την μπάλα και πάλι στον Ρούνεϊ χωρίς επιτυχία...

Στο 27' ο Γκιγκς έκανε ωραία σκαστή κεφαλιά και ανάγκασε τον Νόιερ να κάνει ακόμη μία εκπληκτική επέμβαση, ενώ στο 37' χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους! Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Σάλκε, ο Ερνάντες έκανε το σουτ, ο Νόιερ και πάλι ήταν εκεί και στην εξέλιξη της φάσης ούτε ο Φάμπιο ούτε ο Παρκ μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

«Μίλησε» η κλάση του Ρούνεϊ...

Ήταν σίγουρο ότι με την εικόνα που έδειχναν οι Γερμανοί κάποια στιγμή θα συνέβαινε το... μοιραίο. Στο 48' ο Γκιγκς έκανε εξαιρετική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως το πλασέ του με το δεξί ήταν κάκιστο και δεν ανησύχησε τον Νόιερ. Η Σάλκε ήταν και πάλι ανύπαρκτη επιθετικά, οι μέσοι της δεν μπορούσαν να αλλάξουν περισσότερες από... δύο πάσες και αποδείχθηκαν εύκολη λεία για τους αντιπάλους τους. Η είσοδος του Κλούγκε στο παιχνίδι στη θέση του Μπαουμγιόχαν βελτίωσε πολύ τα πράγματα για την ομάδα του Ράνγκνικ, όμως εκεί που η Σάλκε έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ... χτύπησε.

Στο 67' ο Ρούνεϊ πήρε την μπάλα μακριά από την περιοχή, έκανε κάποιες προσποιήσεις, τράβηξε τρεις παίκτες πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γκιγκς, ο οποίος αυτή τη φορά νίκησε τον Νόιερ για το 1-0 και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει στο Champions League, ξεπερνώντας τον Π
Keywords
Τυχαία Θέματα