Βασίλης Μιχαλολιάκος: Δεν πουλάμε την ψυχή και την ιστορία μας.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα που τον διέκοπτε συχνά με χειροκροτήματα, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε και επίσημα τον θεσμό της Πειραϊκής Αμφικτυονίας. Μία ενέργεια – γροθιά στο κατεστημένο της εθνικής μειονεξίας και πολιτιστικής εξόντωσης.

Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο και αυτό φάνηκε και από την συγκίνηση του ίδιου του δημάρχου σε μία συγκλονιστική ομιλία όπου εξομολογήθηκε πως ο θεσμός της Αμφικτυονίας ήταν ένα όραμα δεκαετιών που τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Όπως ήταν

επόμενο, συνέδεσε στενά αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία με την κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία.

“Θέλουν να μας γονατίσουν ηθικά και πολιτισμικά. Θέλουν να μας στερήσουν το πολυτιμότερο κίνητρο για δημιουργία: Την αισιοδοξία. Ένας λαός χωρίς όραμα, είναι έρμαιο των διαθέσεων των δανειστών και των τυράννων. Το είδαμε περίτρανα σε όλους τους αγώνες για Ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Ο Πειραιάς θα δώσει για μια ακόμα φορά το έναυσμα για ρεαλιστική αισιοδοξία. Εάν νικήσουμε την ηττοπάθεια, θα νικήσουμε και τα δεινά που μας μαστίζουν” και συνέχισε λέγοντας:

“Παρακολουθούσα τηλεοπτική εκπομπή με έναν εξαίρετο άνθρωπο που τεκμηριωμένα αμφισβητούσε τις αποφάσεις της Τρόικας. Τότε ο δημοσιογράφος ρώτησε επιθετικά “Μα είστε υπέρ της χρεωκοπίας”;; Αναρωτιέμαι ποιός έδωσε την πολιτική εξουσία σε αυτον τον δημοσιογράφο να προβαινει σε τέτοια διαστρέβλωση γεγονότων και απόψεων. Και εμάς στον Πειραιά ήθελε ο πρώην ΥΠΕΣ να μας βάλει υπό καθεστώς μνημονίου με τοπική “Τρόικα”. Αντισταθήκαμε και αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση για εξορθολογισμό της επιχειρησιακής λειτουργίας, δεν χρειάζονται μνημόνια. Ήδη ο δήμος με συνεχή προσπάθεια και ρήξεις, έχει μειώσει το κόστος λειτουργίας του μειώνοντας ακόμα και τα ενοίκια που κληρονόμησε εως και 70%! Με τεχνογνωσία βελτιστοποιήσαμε τον έλεγχο των δαπανών και αναβαθμίσαμε τα οικονομικα του δήμου χωρίς ούτε μία απόλυση! Με συμμαχία τιμής μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων. Γι’ αυτό και δήλωσα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε την ανθρωποφαγία που βαπτίστηκε ευφημιστικά ως “Εφεδρεία.

Οι δανειστές μας δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ήξεραν πολύ καλά που δάνειζαν τα λεφτά τους, το έκαναν όμως για να ενισχύσουν την δική τους παραγωγή, τα δικά τους προϊόντα. Η Ελλάδα έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Ευρώπη. Ακόμα και το όνομα της Ευρώπης είναι Ελληνικο. Ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες για Ελευθερία που κόστισαν αίμα και χρήμα. Αυτά οφείλουμε να τα διεκδικήσουμε, είναι άλλωστε πολύ παραπάνω ως μέγεθος από το χρέος. Τέρμα στα ενοχικά σύνδρομα και την κατασυκοφάντηση του Ελληνικού λαού”.

Αναφέρθηκε στο θέμα της απεργίας στους τομείς καθαριότητας και τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων λέγοντας:

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων κατά την άποψή μου βιάστηκε πολύ. Έσπευσε να προσφύγει στον Εισαγγελέα πριν  εκδηλώσουν οι εργαζόμενοι την απεργιακή τους δραστηριότητα.

Επιτέλους αν υπάρχει κάποια άποψη που μπορεί να μπει στο δημόσιο διάλογο, ότι και οι ε

Keywords
Τυχαία Θέματα