ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΕ – ΟΕ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Το έργο του μεγάλου στοχαστή, προέδρου της σοσιαληστικής διεθνούς φαίνεται ότι δεν ανακόπτεται, αφού με τα νέα οικονομικά μέτρα η επανάσταση του μνημονίου οδεύει προς την ολοκλήρωση. Είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό στην Ελλάδα η ελεύθερη οικονομία θα αποτελεί παρελθόν, κάνοντας πραγματικότητα τα πιο τρελλά όνειρα της Αλέκας.Τα πάντα θα ελέγχονται από το σύμφωνο του Βερολίνου, ενώ
οι ιθαγενείς θα αρκούνται στην κρατική πρόνοια. Τα καταφέραμε σύντροφοι!Το γιατί, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις… ποιός κρετίνος θα ανοίξει εταιρεία στην Ελλάδα, όταν κάλλιστα μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά στην Βουλγαρία ή στην Κύπρο με το 1/3 έμμεσης ή άμεσης φορολογίας;

Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπήκαν πλέον και οι Ο.Ε και Ε.Ε, αφού με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επέρχονται δύο σημαντικές φορολογικές αλλαγές.

Η πρώτη προβλέπει ότι ο φόρος που θα επιβάλλεται θα είναι ο ίδιος με αυτόν που θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή με κλίμακες 26% για κέρδη μέχρι 40.000 ευρώ και 33% για πάνω από 40.000 ευρώ. Και το δεύτερο ότι ο φόρος θα επιβάλλεται επί του συνόλου των κερδών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, ο φόρος για ΟΕ και ΕΕ επιβάλλεται στο 50% των κερδών της εταιρείας με συντελεστή 20%, ενώ το υπόλοιπο 50% επιμερίζεται στους Ομόρρυθμους Εταίρους και φορολογείται με βάση την κλίμακα φορολόγησης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Τι σημαίνει αυτό σε απόλυτα νούμερα

Έστω ΟΕ, με δύο Ομόρρυθμους Εταίρους οι οποίοι κατέχουν 50% έκαστος και με καθαρά κέρδη ύψους 40.000 ευρώ.
Με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, από το σύνολο των κερδών, το 50%, δηλαδή τα 20.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 20%, ο φόρος δηλαδή που προκύπτει ανέρχεται σε 4.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 50% των κερδών της εταιρείας, δηλαδή τα 20.000 ευρώ θα επιμεριστεί στους δύο εταίρους από 10.000 ευρώ στον καθένα και θα φορολογηθεί με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Με την ισχύουσα κλίμακα και εάν θεωρήσουμε ότι οι εταίροι δεν έχουν άλλα εισοδήματα, ο φόρος που προκύπτει για τον καθένα ανέρχεται σε 500ευρώ, δηλαδή, συνολικά, η επιβάρυνση ανέρχεται στα 1000 ευρώ. Ο συνολικός φόρος δηλαδή για την Ομόρρυθμη Εταιρεία και τους εταίρους της φθάνει τα 5000 ευρώ (4000 +1000).

Με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το ΥΠΟΙΚ, θα επιβληθεί φόρος 26% στα κέρδη της εταιρείας, αφού αυτός είναι ο συντελεστής μέχρι τα 40.000 ευρώ. Δηλαδή ο φόρος που θα προκύψει θα ανέλθει σε 10.400 ευρώ.

Δηλαδή, με το νέο σχέδιο προκύπτει υπερδιπλάσια φορολογική επιβάρυνση, και συγκεκριμένα κατά 5.400 ευρώ!!!

Με πληροφορίες από το fpress.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα