ΤΩΡΑ: Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή GHS στέλνει μήνυμα για την παιδεία κατευθείαν στο Υπουργείο Παιδείας !

12:02 1/6/2012 - Πηγή: Olympia
Η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή στέλνει μήνυμα express στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς διαμεσολαβητές και λοιπούς γραφειοκράτες. Από καιρό φαίνεται ότι η Greek Hacking Scene έχει ξεπεράσει το τεχνολογικό επίπεδο κρατών και είναι σε
θέση να πλήξει σοβαρά εταιρίες και κυβέρνησις ανά τον κόσμο. Σε μια ακόμα σημαντική επιτυχία περνα η Greek Hacking Scene στέλνοντας απευθείας μήνυμα για την παιδεία προς το Υπουργείο Παιδείας. Η GHS εφόσον πείρε πλήρης πρόσβαση στο κυβερνητικό δίκτυο, πιθανότατα αποσπώντας πολλές σημαντικές πληροφορίες, αλλοίωσε την αρχική σελίδα του minedu.gov.gr (Υπουργείο Παιδείας) αφήνοντας ένα μήνυμα που αναφέρεται στο σημερινό σύστημα παιδείας, την αμέλεια του κράτους προς τους μαθητές και την κατάχρηση της εξουσίας κάποιων όσο αφορά το σύστημα. Παρακάτω παρατίθεται το πλήρες κείμενο από την αλλοιωμένη σελίδα: ( www.minedu.gov.gr )

Καλωσορίσατε στο Υπουργείο Παραπαιδείας !  

Εδώ που γεννήθηκαν τα ιδανικά.. εδώ! Στην χωρα τον μεγάλων φιλοσόφων των μεγάλων μαθηματικών.. εδώ! Στην μητέρα της παιδείας που το σχολειό πλέον ονομάζεται φροντιστήριο, που το σχολειό μοιάζει με κλουβί και οι καθηγητές σαν φυλακες..


Μια χώρα με ένα σάπιο σύστημα παιδείας που οδηγεί τους νέους σε ένα μέλλον χωρίς προοπτικές χωρίς ιδανικά.. Ένα σύστημα που σου κόβει τα φτερά γιατί απλά δεν είχες χρήματα για φροντιστήρια ή για να σπουδάσεις.. Μια ιδιωτικοποιηµένη παιδεία.

Σε ένα σύστημα χωρίς υποδομές, που διώχνει τους νέους στο εξωτερικό, ένα κομματικά υποκινούμενο σύστημα που έχει εισχωρήσει παντού χωρίς να αφήνει περιθώρια στους νέους να αποφασίσουν μονοι τους και από δικη τους κρίση το τι πολιτική άποψη θα έχουν.

Μια χώρα που η φωνή του μαθητή δεν ακούγεται πουθενά και η ελευθερια λόγου δεν υπάρχει.
Η ελευθερία λόγου είναι μια αρχή, δεν είναι κανόνας, δεν είναι νόμος. Αν αυτή η αρχή περιορίζεται με οποιονδήποτε τρόπο οδηγούν τον άνθρωπο να κάνει πράξεις που είναι εναντια σε όλες του τις αρχές.

Είμαι 18..
Στο δημοτικό σκεφτόμουν να γίνω γιατρός.. λίγο μετά ήθελα να γίνω δάσκαλος…Στις αρχές του γυμνασίου ήθελα να γίνω κάτι άλλο.. Αλλά.. Aρχισα να βλέπω διάφορα..Μετά πήγα λύκειο.. Ξαφνικά οι βαθμοί μου άρχισαν να πέφτουν, έμενα στις τάξεις σε μαθήματα και από απουσίες.. Δεν με ενδιέφερε το σχολειό πια.. Πήγαινα και απλά το έβλεπα σαν μια υποχρέωση για κάποιους άλλους και όχι για εμένα πια.. Δεν το έβλεπα πια σαν μέσο για να φτάσω τα όνειρα που είχα μικρός άλλα σαν ένα μέσο απλά για να μην με δείχνουν στον δρόμο και να λένε να ένας αγράμματος.. η αγάπη μου για την μόρφωση είχε χαθεί..

Γιατί;
Γιατί άραγε έγινα έτσι; Ίσως γιατί απλά βαριόμουν; Όχι.. δεν νομίζω.. ίσως το πρόβλημα που εσείς λέτε τεμπελιά είναι πιο βαθύ απ’ ότι φαίνεται.. Καθημερινά έβλεπα στην τηλεόραση διάφορα… Έβλεπα σπουδαία άτομα να γίνονται περίγελος.. έβλεπα γιατρούς, δασκάλους και άλλους να τρέχουν στους δρόμους και να φωνάζουν.. να διαμαρτύρονται.. και εκεί άρχισα να βλέπω διαφορετικά τον όρο παιδεία.. ρώτησα τον εαυτό μου.. άραγε αν γίνω πολ

Keywords
Τυχαία Θέματα