Θάνατος δια λιθοβολισμού σε 20χρονη στο Σουδάν

11:33 1/6/2012 - Πηγή: Olympia

Αλυσοδεμένη στη φυλακή μαζί με ένα βρέφος κρατείται μια 20χρονη γυναίκα στο Σουδάν, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο διά λιθοβολισμού για μοιχεία.

Οι δικηγόροι και οι οργανώσεις καταδίκασαν την απόφαση, τονίζοντας ότι παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα και εγείρει φόβους πως το Σουδάν ενδέχεται να αρχίσει να εφαρμόζει τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, πιο αυστηρά, μετά την απόσχιση του μη-μουσουλμανικού Νότιου Σουδάν πέρυσι.

Η γυναίκα, που ονομάζεται Ιντισάρ Σαρίφ Αμπντάλα, καταδικάστηκε από το κακουργιοδικείο της Ομπάμα την

22α Απριλίου.

Δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεσή της κατήγγειλαν πως η Αμπντάλα υφίσταται μεγάλη ψυχολογική πίεση.

«Έχει τρομερή ανάγκη να την δει ψυχολόγος διότι μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις που αντιμετωπίζει», είπε ο ένας από τους δικηγόρους.

Η Αμπντάλα φέρεται ότι είναι αναλφάβητη και δεν είχε δικηγόρο ούτε μεταφραστή που να της εξηγεί τι συνέβαινε στο δικαστήριο όπου δικαζόταν, παρά το γεγονός ότι τα αραβικά δεν είναι η μητρική της γλώσσα.

Η ακριβής ηλικία της καταδικασθείσας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ακτιβιστές λένε πως πιστεύεται ότι είναι περίπου 20 ετών, αν και κατά ορισμένες πηγές ίσως να είναι ακόμη νεότερη.

Τα μαστιγώματα είναι μια από τις ποινές που είθισται να επιβάλλονται στο Σουδάν για εγκλήματα όπως η κατανάλωση αλκοόλ και η μοιχεία.

Όμως οι καταδίκες σε θάνατο δια λιθοβολισμού είναι σπάνιες.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα