Το σκάνδαλο των δανείων σε Ελβετικό φράγκο.

17:37 11/9/2012 - Πηγή: Olympia

Εκδίκαση πρώτης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά Millenium

Η δίκη αυτή αποτέλεσε για εμένα μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, υπό την έννοια της πλήρους επιβεβαίωσης, ότι οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να αντικρούσουν πειστικά τους ισχυρισμούς που προβάλλονται με την αγωγή. Σε μια μάλιστα περίπτωση (προσωρινή διαταγή με αντίδικο την ΕΘΝΙΚΗ) οι ισχυρισμοί της αγωγής ομολογήθηκαν πλήρως (βλ. άρθρο εδώ).

Οι βασικοί ισχυρισμοί όπως αυτοί προβάλλονται στην αγωγή με την οποία πλήττεται ευθέως η νομιμότητα της σύμβασης

σε CHF (απάτη ), είναι οι εξής :

α) αν αποδεικνύεται (από δημοσιευμένα στοιχεία των ισολογισμών) ότι οι τράπεζες έχουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ αντισταθμίσει το συναλλαγματικό κίνδυνο από τη διακύμανση της ισοτιμίας EURO/CHF στον οποίο έχουν
εκτεθεί,

β) αν οι δανειολήπτες ενημερώθηκαν όπως ο νόμος ορίζει για την αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου στον οποίο εκτέθηκαν,

γ) αν με συμβατικό ορό ορισμένες τράπεζες όπως η ΕΘΝΙΚΗ και η Millenioum ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σκανδαλωδώς στους δανειολήπτες να πληρώνουν απευθείας στο νόμισμα του δανείου (δηλ σε Ελβετικα φράγκα)

δ) αν οι τράπεζες καρπώνονται σήμερα τη διαφορά της ισοτιμίας μεταξύ της ισοτιμίας που «κλείδωσαν» με χρηματοπιστωτικά παράγωγα (1,60 περίπου) και της ισοτιμίας που σήμερα οι δανειολήπτες υποχρεώνονται να αποπληρώνουν τα δάνειά τους (1,20 περίπου) και

ε) αν ήδη από το καλοκαίρι του 2007, υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για τη στροφή των επενδυτών προς τα ασφαλή λιμάνια του χρυσού και του Ελβετικού φράγκου (άρα και την υποτίμηση του Ευρώ σε σχέση με το Ελβετικό φράγκο), ενδείξεις οι οποίες αποδεδειγμένα ήταν σε γνώση των τραπεζών.

Η δίκη σε 9 ερωτήσεις – απαντήσεις.

1. Αντισταθμίζει η Millenum ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τον κίνδυνο από την διακύμανση της ισοτιμίας EURO/CHF στον οποίο εκτέθηκε για το δάνειο σε Ελβετικά φράγκα που χορήγησε στους καταναλωτές?

Κατά την εν λόγω ακροαματική διαδικασία η Millenium το ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ !!! Το ίδιο έκανε και με το Σημείωμα που κατέθεσε στο Δικαστήριο… Παρατίθεται απόσπασμα από το Σημείωμά της

Προς απόδειξη του παραπάνω αναληθούς ισχυρισμού της, προσκόμισε και επικαλέστηκε ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύεται περίληψη του ισολογισμού της τράπεζας του έτους 2007… Από την περιληπτική όμως παράθεση των στοιχείων του ισολογισμού (όπως αυτός δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), ΔΕΝ προκύπτει ευθέως αν η τράπεζα αντισταθμίζει αποτελεσματικά το συναλλαγματικό κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται… (εδώ το ΦΕΚ που προσκόμισε)

Η απάντηση στο ερώτημα αν η Millenium αντισταθμίζει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ το συναλλαγματικό κίνδυνο από την διακύμανση της ισοτιμίας EURO/CHF στον οποίο εκτέθηκε (για το δάνεια σε Ελβετικά φράγκα που χορήγησε στους καταναλωτές), προκύπτει ΕΥΘΕΩΣ από οποιονδήποτε Ετησία Οικονομική Κατάσταση της Τράπεζας.

Στο κεφάλαιο υπό στοιχείο λ (σελ 12) με τίτλο «Παράγωγα χρηματοοικονομικά µέσα και λογιστική αντιστάθµιση» της ετήσιας Οικονομικής Κατάστασης της MIllenium του έτους 2008 αναγράφονται τα εξής:

Keywords
Τυχαία Θέματα