ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ του “κομαντάντε”

12:53 8/7/2012 - Πηγή: Olympia

Διαβάστε την κορυφαία (παρά)πολιτικη στήλη στον Ελληνικό τύπο.

** Χαμένες μάχες είναι μόνο αυτές που δεν δίνονται.
Και αυτό θα πρέπει να το έχει σοβαρά υπόψη της η νέα συγκυβέρνηση. Πάρα πολλά θα κριθούν γι’ αυτήν απ’ την τήρηση ή όχι των δεσμεύσεών της, των προεκλογικών δεσμεύσεων και των τριών εταίρων στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου της φτώχιας, των αυτοκτονιών, του ξεπουλήματος, του ολέθρου.
**Όσες ενστάσεις και αντιθέσεις

κι αν έχει κάποιος με αυτές τις πολιτικές, είναι σίγουρο απ’ την άλλη ότι σήμερα οι συγκυβερνώντες καλούνται να τις υλοποιήσουν, ως ελάχιστο δείγμα αξιοπιστίας τους έναντι των όσων και προεκλογικά και μετεκλογικά υπόσχονταν.
** Απ’ αυτό θα κριθεί σε μέγιστο βαθμό ο βίος της συγκυβέρνησης. Περιθώρια ανοχής δεν
υπάρχουν, από ένα λαό ταλανισμένο, απογοητευμένο μα και ταυτόχρονα οργισμένο.
** Ούτε περίοδος χάριτος….
** Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Διότι παράξενα ηχούν στα αυτιά μας (και χρησιμοποιούμε επιεική έκφραση…) κάτι περίεργα μετεκλογικά περί «προσαρμογών», «επαναδιατυπώσεων», «τροποποιήσεων» και πάει λέγοντας. Ο όρος «επαναδιαπραγμάτευση» δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά. Όχι ότι θα μας σώσει (τέτοιες αυταπάτες εμείς δεν έχουμε…) αλλά επειδή σε αυτό το μήκος κύματος είχαν δεσμευτεί, τελεία και παύλα!
** Και αυτό θα πρέπει να κοιτάξουν, αφήνοντας στην άκρη τις κουτοπονηριές ενάντια στο… ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους κάνει κριτική και τις παρόλες περί… δραχμής! Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδή!
** Αυτά οφείλουν να δουν. Πολύ περισσότερο που η τρόικα (τους) στέλνει το ένα μήνυμα μετά το άλλο, αποδομώντας επί της ουσίας την όποια στρατηγική τους.
** Πώς θα απαντήσουν σε αυτές τις ιταμές προκλήσεις;
** Δίνοντας μάχη (όπως σε μεγάλο βαθμό έδωσαν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μόντι και Ραχόι) ή υποταγμένοι χωρίς… ούτε μια ντουφεκιά;
** Στη δεύτερη περίπτωση το παιχνίδι το έχουν χάσει. Ο χρόνος θα μετρά αντίστροφα γι’ αυτούς. Η –όποια…- αξιοπιστία τους θα έχει τελέψει. Και το φθινόπωρο θα δουν επιστροφή των «Αγανακτισμένων» και θα τρέχουν και δεν θα προκάνουν!
** Δραματικές εξελίξεις, ανατροπές, βλέπει από χινόπωρο πολιτικός παράγοντας ο οποίος και πείρα διαθέτει και διακρίνεται για την ψυχραιμία του. Ώπα! Δηλαδή; Δεν έχει πειστεί απ’ τις διάφορες εξαγγελίες και υποσχέσεις της συγκυβέρνησης;
** Επιπλέον θα δοκιμαστεί δεινά η ίδια η συνοχή της συγκυβέρνησης…
** Πολύ δύσκολα, για παράδειγμα, θα παραμείνει η ΔΗΜΑΡ που βλέπει να της δημιουργεί σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα η συμμετοχή στην κυβέρνηση και κινδυνεύει να έχει τη μοίρα του ΛΑΟΣ…
** Με ενδιαφέρον πρόσεξα την οδηγία Σαμαρά προς υπουργούς και άλλους αξιωματούχους, για αξιοκρατική επιλογή όσων θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό και σταμάτημα της λογικής… κουμπάρων, συγγενών και φίλων. Αλλά πέραν των όποιων προθέσεων, μετρά το αποτέλεσμα. Και οι πρώτες κινήσεις στελεχών της κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Μήπως λοιπόν εκτός απ’ τις οδηγίες θα έπρεπε να υπάρχει και μηχανισμός ελέγχου; Διαφορε
Keywords
Τυχαία Θέματα