Τα μέτρα ψηφίστηκαν, τη δόση θα την πάρουμε;

14:33 8/11/2012 - Πηγή: Olympia

Θα καταφέρουν οι δανειστές να καταλήξουν σε μία κοινή άποψη για τη μείωση του ελληνικού χρέους…
και την εκταμίευση της πολυαναμενόμενης δόσης;

Αγώνα δρόμου καταβάλει η Κομισιόν, προκειμένου έως τις 12 Νοεμβρίου – δηλαδή μόλις την ερχόμενη Δευτέρα – να έχει διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή ως προς το ελληνικό ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή, η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία εμφανίζεται διχασμένη. Η κρατούσα άποψη εκτιμά ότι αν δεν προηγηθεί η σύνταξη της έκθεσης της τρόικας, ηΕλλάδα δεν δικαιούται και δεν πρέπει να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.

Ωστόσο, μια ισχυρή μειοψηφία, εντός του κοινοτικού

κονκλαβίου, είναι αισιόδοξη σχετικά με το αν και κατά πόσο η πλευρά των δανειστών θα καταφέρει να καταλήξει σε μια κοινή άποψη αναφορικά με το μείζον θέμα της μείωσης του χρέους. Και μάλιστα μέσα σε πέντε το πολύ μέρες.

Η Αθήνα, στο μεταξύ, παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις, μη γνωρίζοντας κυριολεκτικά τι της επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Κι αυτό γιατί τα ζητήματα που είναι ανοικτά αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα και σύνθετα.

Το ζήτημα πάντως είναι αν τελικώς η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει τα 31,5 δισ. ευρώ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 36,5 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστεί τελικώς και η ουρά της προηγούμενης δόσης του Σεπτεμβρίου, που υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ.

voria.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα