Σχετικά με την άδικη φορολόγηση τριτέκνων-πολυτέκνων. (συνέχεια)

08:02 26/6/2012 - Πηγή: Olympia

Προφορική απάντηση από τον συνήγορο του πολίτη

26-06-2012
Μέλος του συλλόγου τριτέκνων Αττικής μας ενημέρωσε τα εξής νέα σχετικά με το έγγραφό μας:

“Μίλησα σήμερα με τον συνήγορο, και το θέμα της καταγγελίας μας, βρίσκετε πλέον από τον βοηθό, στον ίδιο τον συνήγορο. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι είναι ότι καλύτερο, και ότι από τις διακόσιες καταγγελίες, μόνο η δική μας, αναβαθμίστηκε στην ουσία με αυτόν τον τρόπο.
Αύριο καταθέτω και τα παρακάτω ως συνοπτική εικόνα της καταγγελίας μας.

Συνοπτικά

να επιστήσω την προσοχή σας,
1). Το αφορολόγητο των τριτεκνων μειώθηκε κατά 10.000 ευρώ, τον άγαμων κατά 7.000
καθώς των κάτω τον τριάντα και των άνω των 65 μειώθηκε κατά 3.000 χιλιάδες ευρώ.
2) Το διμηνιαίο επίδομα του ΟΓΑ, από αφορολόγητο που δίνετε, υπολογίζετε στο συνολικό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μας φορολογεί παραπάνω, στην έκτακτη εισφορά.
3).Το αναδρομικό της εφαρμογής του νόμου, στην ουσία τιμωρεί τις οικογένειες, που τα φέρνουν δύσκολα περά, που δεν κατάφεραν να βάλουν χρήματα ως αποταμίευση.
4) Τα παιδία δεν είναι υλικό αγαθό που μετά την αλλαγή των τεκμηρίων μπορεί να πουληθεί ή μεταβιβαστεί. Όταν δίδονται κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, δεν μπορούν να αναιρεθούν και μάλιστα αναδρομικά , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το παιδί ως περιουσιακό στοιχείο και να αυξηθεί η φορολόγηση αυτόν που με κόπο τα έφεραν στον κόσμο και τα μεγαλώνουν. Πρέπει να δίνονται κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων, παροχές και προνόμια για τις πολύτεκνες οικογένειες που μειώνονται δραματικά.

Ζητάμε
1)Την αναθεώρηση προς τα πάνω ( τουλάχιστον στα προηγούμενο επίπεδο των 22.000€ για τρία παιδία)

2)Την άρση της αναδρομικής εφαρμογής την νέας μειωμένης κλίμακας, διότι κατά το πλείστων αποτελεί δυσβάστακτη και αναλογικά άδικη- άνιση επιβάρυνση των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω.

Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στης υποχρεώσεις μας, απέναντι στην οικογένεια μας, και την πατρίδα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν, και οι εκαστοτε κυβερνήσεις αυτού του τόπου.

Τα παιδιά μας δεν είναι πολυτελή τεκμήριο διαβιώσεις, οφείλει οι πολιτεία, λογά του δημογραφικού προβλήματος, να σεβαστεί τους νομούς και της αποφάσεις του κράτους,, ειδικά τώρα που είναι δύσκολες οι συνθήκες διαβιώσεις, ποσό μάλιστα για μια πολυπληθή οικογένεια.”

Σας ευχαριστώ Κυρίες και Κύριοι του olympia.
Πετρόπουλος Εμμανουήλ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα