Σαχινίδης: Νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ

23:32 15/5/2012 - Πηγή: Olympia
Τον προβληματισμό των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατέγραψε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Φίλιππος Σαχινίδης στο Eurogroup.
«Έχουν δει πολύ καλά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αλλά αυτό που τόνισαν πολλές φορές είναι το γεγονός ότι τους εκπλήσσει το γεγονός ότι το 75% των Ελλήνων εμφανίζεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ… αλλά αντίστοιχο ποσοστό φαίνεται να μην επιθυμεί τη συμφωνία με τους θεσμικούς
της πιστωτές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «υπάρχει προγεφύρωμα για να επεκτείνει το πρόγραμμα της η Ελλάδα για ένα χρόνο μετά το 2014».

Αναφορικά με το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι νομικά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα: «Αυτή τη στιγμή μπορεί πολιτικοί να δηλώνουν δημόσια απόψεις του τύπου “η Ελλάδα να φύγει από ευρώ” αλλά νομικά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα». Παράλληλα, επέκρινε όσους πολιτικούς αρθρώνουν τέτοιο λόγο: «Παίζουν με τη φωτιά όσοι ευρωπαίοι πολιτικοί μιλούν για έξοδο από το ευρώ. Αν μία χώρα φύγει δια της βίας από την ευρωζώνη, σας διαβεβαιώνω ότι οι αγορές θα πιστέψουν ότι οποιαδήποτε άλλη μπορεί να φύγει και  αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση της νομισματικής ένωσης».

Για τα ταμειακά διαθέσιμα, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «έχουν» μία συγκεκριμένη διάρκεια, συνδέοντας την με την φορολογική διάθεση των πολιτών.
 
star.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα