Πρόταση Πολιτικής Ιδεολογικής Πλατφόρμας Ανεξαρτήτων Ελλήνων

11:37 3/4/2012 - Πηγή: Olympia

Αγαπητοί Συντάκτες,

Σας αποστέλλω συνημμένα την πρόταση μου(ιδεολογική- πολιτική) πλατφόρμα για το Κίνημα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” με τον τίτλο:

Ανοιχτή Πολιτεία, Κοινωνική Αυτονομία και Πολιτισμική Δημιουργία:Μία Κοινωνικό-Κεντρική Προσέγγιση της Πολιτικής.

Γνωρίζω ότι τα ΜΜΕ προβάλλουν τους ΑΕ ως Δεξιό ή ΝΔ Εσωτερικού κόμμα, όμως η πρόταση μου είναι κεντρώας προσέγγισης. Έχει ήδη δημοσιευεί στο ιστολόγιο www.afragos.gr προς διαβούλευση.

Φιλικά

Γεώργιος Παλαιολόγος
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Ανεξάρτητος Έλληνας

Λέσβου

      ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

     Η κεντρική ιδέα και ένα μικρό μέρος της πρότασης είχε επεξεργαστεί στις Δημοτικές εκλογές το 2010 στην Λέσβο. Το μεγαλύτερο τμήμα του είναι μια προσπάθεια να ανοίξει ο διάλογος με τις κινήσεις και τους πολίτες που είναι δημιουργικές και  έχουν καταρχάς αντίθεση στο Μνημόνιο, αλλά χωρίς να είναι περιχαρακωμένη η πρόσκληση αυτή. Καλοδεχούμενη και η κριτική από την άλλη πλευρά.

 

Προφανώς και το κείμενο είναι λίγο “βαρύ” αλλά προσπαθεί να προσεγγίσει σκέψεις ανθρώπων που ανήκουν στην διανόηση ή προβάλλουν ευρηματικό λόγο. Για τους ανυπόμονους αναγνώστες, υπάρχει μια σύνοψη, που θα τους ενημερώνει για το όλο σκεπτικό χωρίς βέβαια τις λεπτομέρειες του. Σκόπιμα δεν έχουν αναλυθεί τα μέτρα που θα μπορούσαμε να λάβουμε για να ολοκληρώσουμε τον ιδεολογικό και θεσμικό σκοπό.  Παρατίθενται μόνο γενικές κατευθύνσεις σε αρμονία με την ιδεολογική πρόταση αυτού του πονήματος.  Φιλοδοξία μου είναι με την συμβολή όλων σας να αποτελέσει το κοινό μονοπάτι της δημιουργίας ενός κινήματος με ισχυρά θεμέλια και έξω από ακρότητες.

 

Επομένως οφείλω να προσκαλέσω δημόσια στον πολιτικό διάλογο τους “αφανείς” συντελεστές που αναφέρονται και εμπνέουν αυτό το κείμενο, με καμία πρόθεση να τους προσηλυτίσω στο κίνημα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” αλλά με την προσδοκία να “δανείσουν” την σκέψη τους στο κοινό καλό. Προσκαλώ επομένως σε Κοινωνιολογικό-Φιλοσοφικό επίπεδο τους αξιότιμους κους Χ. Γιανναρά(Κατά Κεφαλήν Καλλιέργεια) & Μ. Χαραλαμπίδη(Ευτοπία), σε Οικονομικό τους κους Ι. Βαρουφάκη(Μηχανισμός Ανακύκλωσης Πλεονασμάτων), Δ. Καζάκη(Οικονομική Αυτονομία), & Κ. Λαπαβίτσα(Απεχθές Χρέος) και σε Πολιτικό τους κους Ι. Δημαρά(Βιώσιμη Περιφερειακή Ανάπτυξη), Μ. Τασιόπουλο(Εθνικό Κράτος), Θ. Παντούλας(Πόλη-Αγορά).

Θα πρέπει να τονισθεί ότι το πνευματικό περιεχόμενο αυτής της πρότασης δεν έχει τύχει καμιάς πρότερης συνεννόησης με τις κεφαλές του κινήματος (ενώ θα μπορούσε να επιδιωχθεί) διότι θέλω ο λόγος των “Ανεξαρτήτων” να είναι αυθεντικός όσο και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Ελπίζω ότι τόσο η ηγεσία μας αλλά και η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει την πρόταση αυτή και φυσικά θα διαβουλευθεί μαζί μας για την καλύτερη τελική διαμόρφωση.

 

 Παρακαλώ οι παρατηρήσεις σας δεκτές στο email: [email protected].


Θα μπορούσαν και την σημασία των λαών να την μετράνε όχι με το πόσα κεφάλια διαθέτουνε για μακέλεμα, όπως

Keywords
Τυχαία Θέματα