Ποια είναι η τιμή της δημοκρατίας ;; Η Goldman Sachs κατακτά την Ευρώπη

independent
Ενώ οι απλοί άνθρωποι ανησυχούν για την λιτότητα και την απασχόληση, οι διάδρομοι  εξουσίας της ευρωζώνης εξουσίας έχουν υποστεί μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση.

Η άνοδος του Mario Monti στην ιταλική πρωθυπουργία είναι αξιοσημείωτη για περισσότερους λόγους από ό, τι είναι δυνατό να απαριθμήσετε. Με την αντικατάσταση του σκανδαλιάρη Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Ιταλία έχει φορτωθεί κάτι που δεν μπορεί εύκολα να ξεφορτωθεί.
Με την επιβολή μη εκλεγμένων τεχνοκρατών, έχουν ανασταλεί οι συνήθεις κανόνες της δημοκρατίας, και ίσως
η ίδια η δημοκρατία. Και βάζοντας ένα ανώτερο σύμβουλο της Goldman Sachs επιφορτισμένο με την διακυβέρνηση μιας δυτικής χώρας, έχουν τεθεί νέα δεδομένα στην πολιτική εξουσία από μια επενδυτική τράπεζα, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι αυτό είναι απαγορευτικά πολιτικά τοξικό.Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο απ ‘όλα: ένα γιγαντιαίο άλμα προς τα εμπρός, ή ίσως ακόμη η επιτυχής κατάληξη του σχεδίου της Goldman Sachs.Δεν είναι μόνο ο κ. Monti. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ένας άλλος σημαντικός παίκτης στο κυρίαρχο δράμα του χρέους, είναι κάτω από από την διαχείριση ενώς πρώην στελέχους της Goldman…. Μέχρι την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  διοικείτο από έναν άνθρωπο της Goldman, Antonio Borges, ο οποίος μόλις παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.Ακόμη και πριν από την αναταραχή στην Ιταλία, δεν υπήρχε κανένα σημάδι ανθρώπου της Goldman Sachs, με το παρατσούκλι “το καλαμάρι βρυκόλακας”, και τώρα που τα πλοκάμια του φθάνουν στην κορυφή της Ευρωζώνης, σκεπτικές φωνές θέτουν ερωτήματα σχετικά με την επιρροή της. Οι πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες, θα καθορίσουν αν η ευρωζώνη μπορεί και θα πληρώσει τα χρέη της – και τα συμφέροντα της Goldman είναι άρρηκτα συνδεμένα με την απάντηση στο ερώτημα αυτό.Ο Simon Johnson, πρώην οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο βιβλίο του13 Bankers,  υποστήριξε ότι η Goldman Sachs και οι άλλες μεγάλες τράπεζες είχε γίνει τόσο κοντά στην κυβέρνηση στην πορεία προς την οικονομική κρίση, που οι ΗΠΑ ήταν ουσιαστικώς μια ολιγαρχία. Τουλάχιστον οι ευρωπαίοι πολιτικοί ” δεν αγοράζονται και πληρώνονται” από τις εταιρίες, όπως στις ΗΠΑ, λέει. «Αντ ‘αυτού αυτό που έχετε στην Ευρώπη είναι μια κοινή κοσμοθεωρία της ελίτ της πολιτικής και των τραπεζιτών, ένα κοινό σύνολο στόχων και αμοιβαία ενίσχυση των ψευδαισθήσεων».Αυτό είναι το σχέδιο της Goldman Sachs. Με απλά λόγια, να αγκαλιάσει τις κυβερνήσεις κοντά. Κάθε επιχείρηση θέλει να προωθήσει τα συμφέροντά της με τους ρυθμιστές..
Η Goldman είναι εκεί για να παρέχει συμβουλές στις κυβερνήσεις και να παρέχει χρηματοδότηση, να στέλνει τους ανθρώπους της σε δημόσιες υπηρεσίες και να προσφέρει προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στους ανθρώπους που βγαίνουν από την κυβέρνηση. Το έργο είναι να δημιουργηθεί μια τέτοια βαθιά ανταλλαγή ανθρώπων, ιδεών και χρημάτων που αδύνατο να δεις τη διαφορά μεταξύ του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος της Goldman Sachs.Ο κ. Monti είναι ένας από
Keywords
Τυχαία Θέματα