Πιέσεις ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

18:18 26/9/2012 - Πηγή: Olympia

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκονται σε διαμάχη για το πώς θα επιλυθεί η κρίση χρέους της χώρας μας, καθώς το πρώτο απαιτεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαγράψουν ένα μέρος από το χρέος που έχουν στην κατοχή τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, Έλληνες αξιωματούχοι και στελέχη της τρόικα

έχουν δηλώσει ότι το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις έχουν αυξηθεί καθώς το ΔΝΤ υιοθετεί σκληρή στάση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ταμείο πιέζει για αναδιάρθρωση του χρέους της Αθήνας προς τους επίσημους πιστωτές, αναφέρει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτιμούν να δώσουν περισσότερο χρόνο στην Αθήνα για να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

“Το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ του ΔΝΤ και της Αθήνας, είναι μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε.”, δηλώνει στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος. Η άποψη αυτή, επιβεβαιώθηκε και από άλλες πηγές που γνωρίζουν τις διεργασίες σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, αναφέρει το πρακτορείο.

“Η Ευρώπη θέλει περισσότερο χρόνο για να δει τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία, ίσως ακόμα και μετά τις γερμανικές εκλογές το 2013″, δηλώνει ο ίδιος αξιωματούχος. “Το ΔΝΤ θέλει η Ευρώπη να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη λύση για τα προβλήματα σήμερα”.

Το ΔΝΤ, εν μέσω των πολιτικών αντιπαραθέσεων στην Ευρώπη, πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πλέον απαραίτητη για να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους, αναφέρει το πρακτορείο αν και επισημαίνει ότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δηλώνουν πως δεν έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση.

”Είναι πλέον ξεκάθαρο στο ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, ή χρήμα, ή και τα δύο”, δηλώνει στέλεχος της τρόικας στο πρακτορείο.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα