Ξηροδερμία στο πρόσωπο - Πώς να την καταπολεμήσεις

Η ξηροδερμία στο πρόσωπο είναι ένα αρκετά αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τόσο τους χειμερινούς όσο και και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα σημεία του προσώπου που πλήττονται περισσότερο από την ξηροδερμία είναι η ...
περιοχή πλευρικά της μύτης, η περιοχή ανάμεσα στην μύτη και τα χείλη (μουστάκι για τους άντρες), τα φρύδια, το μέτωπο, ή το πηγούνι. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες συμβουλές για το πώς να καταπολεμήσεις την ξηροδερμία και τα αποτελέσματά της στο πρόσωπό σου.

Αναγνώρισε
τις αιτίες που προκαλούν ξηροδερμία στο πρόσωπο

Κατ' αρχήν θα πρέπει να αναζητήσεις για πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα που επιδεινώνουν την κατάσταση. Διάφορα φάρμακα είναι δυνατόν να "στεγνώνουν" το δέρμα και να του προκαλούν αφυδάτωση. Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και η έκθεση του δέρματος στον ήλιο σπάνε τα προστατευτικά λιπίδια με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την "υγρασία" του οπότε η ξηροδερμία στο πρόσωπό σου να κάνει την εμφάνισή της. Επίσης συνηθισμένα προϊόντα όπως για παράδειγμα οδοντόκρεμες για λεύκανση των δοντιών, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στην περιοχή γύρω από τα χείλη και το στόμα. Τέλος τα air condition ή τα καλοριφέρ είναι συσκευές που μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο υπόλοιπο σώμα.

Πλένε το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα

Να πλένεις το πρόσωπό σου με ήπια χωρίς σαπούνι καθαριστικά προσώπου ειδικά για ξηρό δέρμα. Κατά τον καθαρισμό να αποφεύγεις το έντονο τρίψιμο. Ο τρόπος που πλένεις το πρόσωπό σου είναι σχεδόν τόσο σημαντικός όσο και η επιλογή του κατάλληλου καθαριστικού.

Ενυδατικό τόνερ

Να χρησιμοποιείς ενυδατικό τόνερ στην επιδερμίδα του προσώπου σου μετά από κάθε καθαρισμό. Έτσι προετοιμάζεις καλύτερα την επιδερμίδα του προσώπου σου να απορροφήσει πιο εύκολα τα ενεργητικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ενυδάτωση.

Χωρίς αλκοόλ

Για καλύτερα αποτελέσματα κατά της ξηροδερμίας στο πρόσωπο να χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης τα οποία δεν περιέχουν αλκοόλ, αρωματικές και χρωστικές ουσίες. Έτσι μειώνεις την πιθανότητα ερεθισμού.

Αντηλιακή προστασία

Να φοράς πάντα αντηλιακό (προσώπου) έτσι ώστε να καταπολεμήσεις μια από τις πιο σημαντικές αιτίες που προκαλούν ξηροδερμία στο πρόσωπο. Έτσι θα περιορίσεις την ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες από την έκθεση στον ήλιο και θα περιορίσεις την καταστροφή των προστατευτικών λιπιδίων της επιδερμίδας του προσώπου.

Ενυδατική κρέμα - Ενυδατική μάσκα

Μία με δύο φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα ή ενυδατική μάσκα προσώπου. Έτσι θα δώσεις σημαντική ώθηση στον τομέα της ενυδάτωσης του προσώπου.

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Να ξέρεις πότε πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό

Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό ίσως απαιτείται η εξέταση από έναν δερματολόγο κ
Keywords
Αναζητήσεις
πως θα απαλλαγω απο την ξηροδερμια, σαπουνι κατα τις ξηροδερμιας προσωπου
Τυχαία Θέματα