Οι μεσαίες τάξεις κατέχουν επάξια τα ρεκόρ κοινωνικής ηλιθιότητας.

11:44 10/8/2012 - Πηγή: Olympia

«Να γράφεις ή να μη γράφεις;». Για να περιγράψεις και αναλύσεις τη σημερινή ελληνική κατάσταση, μόνο για καταστροφές θα μιλήσεις, όπου κι αν γυρίσει το μάτι. Διερωτώμαι πως ένοιωθε ο Φραντζής γράφοντας το Χρονικό της ‘Αλωσης. Τόπιασε, με μεγαλοφυή, αν και αποτρόπαιη απλότητα ένα παιδάκι από τη Νίκαια, που έδειξε ο Κούλογλου στην εκπομπή του για τις ψυχικές συνέπειες της κρίσης στη ΝΕΤ. Ζωγράφισε τον ήλιο μαύρο, να «φωτίζει», ή μάλλον να «μαυρίζει» μια στενοχωρημένη

άνεργη πούχε φύγει από το σπίτι της. ‘Ένα άλλο παιδάκι ζωγράφισε πολιτικούς που εκτελούνται γιατί «τα φάγανε».

Προς το παρόν οι πολιτικοί δεν εκτελούνται, ……κυβερνούν «κανιβαλίζοντας» οικονομία και κοινωνία. Κυβερνούν είναι άλλωστε μια κουβέντα, ο Τόμσεν κυβερνά. Ο Καραμανλής επικρίθηκε γιατί τα παράτησε κι έφυγε το 2009. Μήπως όμως είναι πιο αξιοπρεπές να τα παρατάς και να φεύγεις, αν δεν νοιώθεις ικανός να κάνεις ότι χρειάζεται, από το να δέχεσαι να καταστρέφεις τη χώρα σου, σε μια άγονη προσπάθεια να διαψεύσεις αυτό που φοβάσαι, την αποτυχία; Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε το 1941. Κακώς, αν επιτρέπεται να έχει κανείς γνώμη για μια αυτοκτονία, αξιοπρεπώς όμως.

Τα παιδιά, πολύ περισσότερο της Νίκαιας, καταλαβαίνουν την αλήθεια. Το ίδιο και τα πραγματικά αφεντικά της χώρας. Αυτοί (εξαιρέσει ελαχίστων ηλιθίων/ιδεοληπτικών) ξέρουν ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, αλλά δεν ενδιαφέρονται, το αποδέχτηκαν, βγάζουν λεφτά και κάνουν σχέδια. Η χώρα μας διαθέτει μια από τις πλέον αντεθνικές, αντιπαραγωγικές και ανάλγητες ιθύνουσες τάξεις της Ευρώπης. Επτακόσια πλοία ναυπήγησαν οι ‘Ελληνες εφοπλιστές παγκοσμίως. Τριάντα δεν μπορούσαν να ναυπηγήσουν στη χώρα τους;

Αυτοί που όντως δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα, και δεν θέλουν να την καταλάβουν, είναι το κομμάτι των μεσαίων τάξεων που δεν έχει καταστραφεί. Σε όλες τις χώρες του κόσμου άλλωστε, οι μεσαίες τάξεις κατέχουν επάξια τα ρεκόρ κοινωνικής ηλιθιότητας. Τις προάλλες ένας γιατρός, αφού μου πήρε 150 ευρώ την επίσκεψη, με τη συνείδησή του απολύτως ήσυχη, «με έστειλε» όταν μούπε: «ποιος όρκος του Ιπποκράτη; Κι αυτός ζητούσε μια τριήρη για θεραπεία!» Για να «ισορροπήσει» ο Κούλογλου την εκπομπή έβγαλε διάφορους ειδικούς που μας φώτισαν υποστηρίζοντας ότι η αυτοκτονία είναι «ακραία πράξη», λες και το αγνοούσαμε κι ότι δεν είναι κατ’ ανάγκην πολιτική. Αυτοκτονίες υπήρχαν προ Μνημονίου – το ερώτημα είναι γιατί αυξήθηκαν μετά. Πρέπει όμως να είσαι «αναγνωρισμένος επιστήμων» για να καταδέχεσαι να λες τέτοιες βλακείες, επιδεικνύοντας τόσο απάνθρωπη αναισθησία προς υπεράσπιση ενός συστήματος που σε τρέφει. Ευτυχώς υπάρχουν και γιατροί-άνθρωποι, των κοινωνικών ιατρείων και της προσφοράς.

‘Ενας άλλος, επίσης γιατρός, μούλεγε ότι «φταίμε έτσι που τα κάναμε και τώρα πρέπει να πληρώσουμε». Παραδεχόταν όμως ότι δεν ήταν εκεινού η οικογένεια που πλήρωνε, παρόλο που, όπως ο ίδιος ομολογούσε, η σύζυγός του πήρε μια ωραιότατη εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών επί τρία χρόνια, χωρίς ποτέ να τελειώσει το διδακτορικό που όφειλε να κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα