Επιθέσεις των Anonymous προκαλεί το κλείσιμο του Demonoid (βίντεο)

Ιστοσελίδες των Ουκρανικών Αρχών μπήκαν στο στόχαστρο της χακτιβιστικής κοινότητας των Anonymous μετά το αναγκαστικό κλείσιμο του δημοφιλούς Demonoid.

Το Demonoid είναι από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες παγκοσμίως όπου κάποιος μπορεί να βρει torrents για να κατεβάσει στη συνέχεια κυρίως πειρατικό περιεχόμενο (όπως ταινίες, μουσική, προγράμματα κ.α.) στον υπολογιστή του.

Η ιστοσελίδα «έπεσε» την προηγούμενη βδομάδα ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι πίσω από την

απόφαση της ουκρανικής εταιρείας-παρόχου που σταμάτησε αιφνιδίως τη λειτουργία των server του Demonoid κρύβονταν οι Ουκρανικές Αρχές, η Ίντερπολ, Αρχές του Μεξικού και φυσικά οι ΗΠΑ.

Μέλη των Anonymous ακολούθως ανακοίνωσαν τα σχέδια τους να επιτεθούν σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διακοπή του Demonoid. Το BBC αναφέρει ότι ιστοσελίδες που ανήκουν στην Ουκρανική ένωση κατά της πειρατείας, στο Ουκρανικό γραφείο για την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς και στην Δημόσια Τηλεόραση και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας βρέθηκαν εκτός δικτύου για κάποιο διάστημα λόγω επιθέσεων DDoS.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι Anonymous αναγγέλλουν την «επιχείρηση Demonoid» όπως χαρακτηριστικά ονόμασαν την απάντηση τους που με μια σειρά δράσεων έχει στόχο να επαναφέρει σε λειτουργία την ιστοσελίδα Demonoid αλλά και να προχωρήσουν σε αντίποινα κατά των υπευθύνων.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα