Ο Ελληνισμός χρειάζεται και δικαιούται ισχυρή και ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική.

11:28 30/9/2012 - Πηγή: Olympia

Tου Νίκου Τοπούζη

Θεωρούμε πως η ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών στην Ολομέλεια των Ο.Η.Ε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ακόμη μία τετριμμένη αναδρομή στην πάγια αναχρονιστική εξωτερική πολιτική που έχει συρρικνώσει τα Ελληνικά Δίκαια στη περιοχή μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μία τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για ολόκληρο τον Ελληνισμό, ο κ. Αβραμόπουλος απλώς έδειξε σε όλο τον κόσμο πως η ηγεσία της Ελλάδος θα συνεχίσει να κυβερνάει υποτακτικά υπακούοντας σε εντολές

από το εξωτερικό, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, όσο και στα Εθνικά Θέματα αλλά και στα κρίσιμα θέματα οικονομικής πολιτικής όσον αφορά στην επίλυση της κρίσης που μαστίζει τη πατρίδα και όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ξεκίνησε την ομιλία του συμφωνώντας σε όλα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα μίλησε για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προστασία των διπλωματικών αποστολών, για την ανάγκη ουσιαστική συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινίων, για την «Αραβική Άνοιξη» αλλά και για την άμεση ανάγκη να φύγει από την εξουσία ο ηγέτης της Συρίας κ. Άσαντ. Ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος συμφωνεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ανάγκη επίτευξης βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό αλλά και τη προστασία των διπλωματών ανά τον κόσμο. Επίσης η θέση του κ. Αβραμόπουλου για την άμεση παραίτηση του κ. Άσαντ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από πλήρη στήριξη στο καλύτερο δυνατό σενάριο για τη γιγάντωση της δύναμης της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και τη παράδοση των 2,5 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων χριστιανών στο έλεος φανατικών μουσουλμάνων αλλά και τούρκων παραστρατιωτικών που δεν έχουν τη καλύτερη προϊστορία σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους σε θρησκευτικές μειονότητες.

Και ενώ οι αναφορές του στα ζητήματα γεωστρατηγικής της ανατολικής Μεσογείου ήταν απογοητευτικές, οι τοποθετήσεις του στα εθνικά ζητήματα ήταν επικίνδυνες για το συμφέρον της πατρίδος. Για το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, αποδέχθηκε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Δηλαδή το καλύτερο δυνατό εφικτό σενάριο για τους Σλάβους στα βόρεια σύνορα μας και πάγια θέση της αντιπολίτευσης των Σκοπίων. Με άλλα λόγια ο κ. Αβραμόπουλος και η εξωτερική πολιτική της ελληνικής ηγεσίας ταυτίζεται με αυτή της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας απέναντι στον σκληρό εθνικισμό και ψευδομακεδονισμό του κ. Γκρουέφσκι.

Οι τοποθετήσεις του κ. Αβραμόπουλου για τη Τουρκία ήταν επίσης γεμάτες υποχωρητικότητα και προθέσεις συνέχισης της πολιτικής κατευνασμού έναντι στην επιθετικότητα του κ Νταβούτογλου. Ενώ στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν κατήγγειλε τη Τουρκία για το δουλεμπόριο που διεξάγει ως κράτος, γεμίζοντας την Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες τόσο μέσω του Έβρου, όσο και μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τόσες αναφορές της FRONTEX για τη παράνομη και δουλεμπορική δραστηριότητα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, θα έδιναν κύρος στη καταγ

Keywords
Τυχαία Θέματα