Νεανική Δράση Μυκονιατών

06:41 17/9/2012 - Πηγή: Olympia

Μόλις έγινε δύο χρονών. Κατάγεται από το νησί των ανέμων. Αγαπημένες της ασχολίες είναι η μουσική, ο ακτιβισμός και ο εθελοντισμός. Μάθαμε για αυτήν από φίλο, φανατικό θαμώνα του νησιού και μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την «Νεανική Δράση Μυκονιατών», μία μικρή ομάδα νέων της Μυκόνου που ξεκίνησε το 2010 με σκοπό την ενεργό συμμετοχή και την

δυναμική παρέμβαση τη νέας γενιάς στην ζωή του τόπου. Η νεανική αυτή παρέα, χωρίς ιεραρχία και με σύνθεση διαφορετική κάθε φορά ανάλογα με την δράση που αναλαμβάνει, αγωνιά για το μέλλον της Μυκόνου και το δείχνει έμπρακτα με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Το φυσικό περιβάλλον, οι παραλίες και οι αιγιαλοί, ο δημόσιος χώρος, η καθαριότητα, η νέα γενιά και η ανάδειξη των νέων μουσικών της Μυκόνου είναι οι σημαντικότεροι τομείς γύρω από τους οποίους η Νεανική Δράση έχει κατά καιρούς αναλάβει πρωτοβουλίες.Μεταξύ των σημαντικότερων ενεργειών της ομάδας, όπως μας ενημερώνει μέλος της, περιλαμβάνονται ο καθαρισμός της ακτογραμμής του Νέου Λιμανιού της Μυκόνου, ο καθαρισμός των παρθένων παραλιών του νησιού, η απομάκρυνση απορριμμάτων από την περιοχή της Παραπορτιανής, η παρέμβαση για την ελεύθερη διέλευση στο μνημείο «Τρία Πηγάδια», η ανέλκυση νεκρής φάλαινας από παραλία του νησιού, ενώ πρόσφατα με δική της πρωτοβουλία αποκαταστάθηκε για πρώτη φορά η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλία του νησιού η οποία τελούσε υπό την αυθαίρετη απαγόρευση παραπλήσιου ξενοδοχείου. Πέρα από τον ακτιβισμό και τον εθελοντισμό όμως, η Νεανική Δράση έχει θεσπίσει τα τελευταία δύο καλοκαίρια την διοργάνωση της εξαιρετικής συναυλίας “Mykonos MusicMovement”, στην οποία εμφανίζονται αποκλειστικά νεαροί μουσικοί της Μυκόνου με κλίση σε διάφορα είδη μουσικής, όπως παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό, ελληνικό και ξένο ροκ, ραπ και ηλεκτρονική μουσική.

Η Νεανική Δράση αποτελεί αναμφισβήτητα ότι πιο αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει το νησί όσον αφορά το παρόν και το μέλλον του. Ο συμβιβασμός και η αδιαφορία για ότι συμβαίνει στο νησί τους, σίγουρα δεν χαρακτηρίζει αυτούς τους Μυκονιάτες, οι οποίοι αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα σε έναν τόπο που φαίνεται να χάνει με γοργά βήματα τα στοιχεία εκείνα που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες τις Νεανικής Δράσης, η οποία έχει προγραμματίσει για τον Σεπτέμβρη δύο ενέργειες που κανένας δεν έχει αποτολμήσει στο νησί μέχρι σήμερα· να καθαρίσει την ακτογραμμή του κορυφαίου ίσως μνημείου του νησιού, των Ανεμόμυλων, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν μικρό σκουπιδότοπο και να αφαιρέσει τις παράνομες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης από τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Νεανική Δράση και να στείλουμε ένα μήνυμα με αποδέκτες όλους τους νέους της Ελλάδας: το μέλλον κάθε τόπου δεν το χτίζουν αυτοί που αδιαφορούν, αλλά αυτοί που δρουν!! Δράση λοιπόν και πάλι δράση!

Μάθετε περισσότερα για την Νεανική Δράση Μυκονιατών εδώ:

Mykonosaction.blogspot.com

Facebook: Νεαν

Keywords
Τυχαία Θέματα