Ν’ αγιάσει το στόμα σου Κώστα Τζαβάρα!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας,  αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού  Κώστας Τζαβάρας βρίσκεται από χθες στη Σόφια προκειμένου να μετάσχει στην 8η Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της ΝΑ Ευρώπης με θέμα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ποιά είναι η είδηση;Ότι ο Τζαβάρας μίλησε Ελληνικά και τον μιμήθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι Υπουργοί (!!) στις μητρικές τους γλώσσες, παρά τον αρχικό προγραμματισμό να μιλήσουν όλοι στα αγγλικά. Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τζαβάρας τόνισε χαρακτηριστικά «Θα μιλήσω μέσω
διερμηνέα βουλγαρικά, εκφραζόμενος στη μητρική μου γλώσσα, την ελληνική, ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει ο σεβασμός στην πολιτιστική ιδιομορφία που αποτελεί θεμέλιο κάθε αγώνα για τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς»!Δέκα με τόνο στον Τζαβάρα. Ακριβώς επειδή η Ελληνική γλώσσα είναι ο ορισμός της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που οφείλουμε να διατηρήσουμε δια πυρός και σιδήρου, αλλά και να την αναδείξουμε ως την μητρική της κοιτίδας του παγκόσμιου πολιτισμού. Χωρίς φοβικότητα και συμπλέγματα, αφού εκτός από την κατεστραμμένη χώρα που άφησε πίσω του το καθεστώς Παπανδρέου, ρήμαξε και την Εθνική αξιοπρέπεια. Σε σημείο ακόμα και αξιωματούχοι να ντρέπονται που είναι Έλληνες στα διεθνή ταξίδια.Ποιός θα λησμονήσει τις απίστευτες διεθνείς εμφανίσεις σε φόρα όπου όλοι οι πολιτικοί μιλούσαν στην μητρική τους αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε την αγγλική; Κατά μία έννοια βεβαίως, στην συγκεκριμένη περίπτωση, το “μητρική” σηκώνει μεγάλη κουβέντα.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα