Κλειδώνει σήμερα και το νεο δάνειο της Ελλάδας – Κρίσιμη η συνάντηση Παπανδρέου – Juncker στο Λουξεμβούργο

00:50 3/6/2011 - Πηγή: Olympia
Κρίσιμη για το μελλον της χωρας αναμένεται να είναι η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.
Αρχικά πληροφορίες ήθελαν τη συνάντηση να επικεντρώνεται στην παροχή νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα. Οι επίσημες πληροφορίες ήθελαν στο επίκεντρο της συνάντησης να βρίσκεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
και ο απολογισμός της τρόικας για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος.Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται και η δήλωση Γιούνκερ ότι έως το τέλος Ιουνίου θα υπάρξει νέα βοήθεια για την Ελλάδα,υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Γεύση από τις αυστηρές προϋποθέσεις έδωσε αξιωματούχος που αποκάλυψε στο Reuters ότι κατά το υπηρεσιακό Eurogroup στη Βιέννη, την Τετάρτη, κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για νέο τριετές πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα με διάρκεια έως τα μέσα του 2014, το οποίο θα περιλαμβάνει και αυξημένο εξωτερικό δανεισμό.Το μεσημέρι της Παρασκευής η τυπικά θα δώσει στη δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου με τα συμπεράσματα του ελέγχου, καθώς η τριμερής επιτροπή δεν προχωρά πλεον στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες θέλουν οι εκπρόσωποι της δεξιός να δίνουν συνεντεύξεις μόνο σε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το τελικό σχέδιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα έχει τη μορφή νόμου-πλαισίου και θα κατατεθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια ημέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.Σύμφωνα με το νόμο-πλαίσιο, η επιβολή των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων της περιόδου 2011-2015 θα γίνεται κυρίως με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις -κυρίως στα φορολογικά- θα γίνεται μέσω νομοσχεδίων.
Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα