Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

σσΟ: Στείλτε βρε παιδιά τα στοιχεία για τα σκάνδαλα και αφήστε τα δελτία τύπου…

Το Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνεδρίασε εχθές στις 26.11.2012, για να εκτιμήσει τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και

να διαμορφώσει το πλαίσιο δράσης.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο στην ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και πιο συγκεκριμένα το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μετά από τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έγινε σαφές πως το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.

Στον ερχόμενο μήνα θα παρθούν πολλές και σημαντικές αποφάσεις, που θα καθορίζουν το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τις τύχες των εργαζομένων σε αυτό.

Ο αγώνας μας, οι δράσεις μας και οι πρωτοβουλίες μας στοχεύουν αποκλειστικά στη διαφύλαξη και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι σαφής και ξεκάθαρη:

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παραμείνει αυτόνομο, υπό δημόσιο έλεγχο και να συνεχίσει το έργο που επιτελεί στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία σε μια εποχή που η κοινωνία μας το έχει μεγαλύτερη ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε.Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή Τράπεζα.

Ζητούμε σύντομα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, για να του εκθέσουμε τις απόψεις μας, να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις και να διερευνήσουμε τα σχέδια που υπάρχουν για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Επιπλέον ζητάμε συνάντηση με τη Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να θέσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν, όπως υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, στεγαστικό ταμιευτήριο, προκήρυξη για κάλυψη θέσεων ευθύνης, ρυθμίσεις δανείων συναδέλφων, εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, με στόχο να αντιμετωπιστούν και να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις.

Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Σε περίπτωση που δεν καθοριστεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών μέχρι την Τετάρτη 28.11.2012, τότε προχωράμε στις εξής κινητοποιήσεις:

1)     Συγκέντρωση στην Κ.Υ. στις 15:00 και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 28.11.2012.

2)     3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 29.11.2012 από τις 12:00 και συγκέντρωση στην Κ.Υ.

Τα Καταστήματα που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα παραμείνουν κλειστά.

3)     24ωρη Πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 30.11.2012 και συγκέντρωση στην Κ.Υ.

4)     Το Δ.Σ. του Συλλόγου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους αγώνες και στις δράσεις μας χρειάζεται ενότητα και συμμετοχή από ΟΛΟΥΣ. Τα ζ

Keywords
Τυχαία Θέματα