Κάνει πίσω η Αμερική για την Συρία;

Μετάφραση άρθρου της ΧουριέτΣύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες από τις ΗΠΑ προς την Τουρκική κοινή γνώμη : Η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να  ’’σηκώσει τα μανίκια’’ και να εμπλακέι σε στρατιωτικές παρεμβάσεις εναντίων του καθεστώτος το al-AssadΟΙ ΗΠΑ είναι πρόθυμες να μάθουν με αριθμούς πλέον τα αποτελέσματα των συγκρούσεων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας , παρ όλα αυτά την ίδια προθυμία δεν δείχνουν και οι στρατιωτικές
επιλογές της Ουάσινγκτον για μια στρατιωτική παρέμβαση στην Συρία , ανέφερε Ανώτατος Αμερικανός Στρατηγός σε Τούρκους ΑκαδημαϊκούςΑν και υπάρχει μια ευρέως φάσματος υπόθεση από Τούρκους ιθύνοντες και ηγέτες,  συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου και προϊσταμένου προσωπικού James Winnefeld, υποννούν ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να μην επεμβαίνει στην δημιουργία  ενός ασφαλούς  ’’λιμανιού’’ στην Συρία θεωρώντας επίσης  ότι η Αμερικανική διοίκηση θα δείξει τις προθέσεις τις στο θέμα της Συρίας μετά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και θα ακολουθήσει μια πιο σκληρή γραμμή συμπεριλαμβανομένης και στρατιωτικής επέμβασης , και Αμερικανοί αξιωματούχοι,.Ο Winnefeld πραγματοποίησε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης με Τούρκους Ακαδημαϊκούς στις 23 Οκτωβρίου ως τμήμα των συζητήσεων του στην Αγκυρα. Ο Διοικητής των ΗΠΑ άκουσε τις απόψεις των Τούρκων ακαδημαϊκών σε θέματα που αφορούν την κρίση με την Συρία και τις επιπτώσεών τους στην Τουρκία.Οι συμμετέχοντες , που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι ,  δεδομένου ότι ήταν όρος  για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, είπαν στην  Hürriyet  Daily  News ότι η Ουάσινγκτον στόχευε στο να οργανώσει πολιτικό χάρτη σε σχέση με την Συριακή της πολιτική για την μετά Αμερικάνικών εκλογών εποχή .

Δυσκολίες για ασφαλές ’’λιμάνι’’ εντός της Συρίας
Όταν οι συμμετέχοντες ανέφεραν το θέμα περί ασφάλειας της Συρίας , ο Ναύαρχος έδειξε απροθυμία από την μεριά της Ουάσινγκτον καθώς είχε προαναφέρει τις δυσκολίες για μια τέτοια κίνηση , η οποία θα μπορούσε και να οδηγήσεις σε συγκρούσεις με τις Συριακές δυνάμεις ασφαλείας .
Το αποτέλεσμα μιας ασφαλούς διέλευσης θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει σοβαρά προβλήματα για την Τουρκία , κατά τον Winnefeld. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέστησε την προσοχή σε προηγούμενες παρατηρήσεις ότι Σύριων αξιωματούχων ότι χημικά όπλα θα χρησιμοποιόντουσαν μόνο κατά την περίπτωση όπου κάποιος θα προσπαθούσε στρατιωτική παρέμβαση.
Επεσήμανε , επίσης , ότι το NATO θα μπορούσε να παρέμβει στην Συρία εάν το καθεστώς χρησιμοποιούσε χημικά όπλα. Η Ουάσινγκτον σε προηγούμενες δηλώσεις είχε επισημάνει ότι η χρήση χημικών όπλων από το Συριακό καθεστώς θα ήταν μια ’’κόκκινη γραμμή ‘’’ στην πολιτική της γιι αυτήν.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ θεωρεί  ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των  Η.Ε είναι απαραίτητη για μια ασφαλή διέλευση από την Συρία , παρά το γεγονός ότι θεωρείται απίθανη περίπτωση για να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό Ναύαρχο.

Συμπλήρωσε επίσης , ότι Το NATO θα υποστήριζε τον σύμμαχό του σε περίπτωση επίθεσης από την Συρία εναντίον της Τουρκίας
Η

Keywords
Τυχαία Θέματα