Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι … Πάγκαλοι!!!

Ένα τεράστιο παιχνίδι τρισεκατομυρίων ευρώ για το οποίο ο Σόιμπλε τράβηξε το αυτί του Στουρνάρα και τον … στεναχώρησε!!!
Τις εκτιμήσεις της, για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ,

αναφέρει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, τοποθετώντας μία, ίσως την σημαντικότερη, παράμετρο στην “υπόθεση” του Ελληνικού χρέους.
Η έκθεση της γερμανικής τράπεζας επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτικές σεισμολογικές έρευνες, και τα πρώτα πορίσματα αναμένονται στα μέσα του 2013.
Η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα έσοδα θα αρχίσουν να τρέχουν σε μια περίοδο από 8 έως 10 χρόνια, δηλαδή από το έτος 2020 ή το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS), και ότι τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι ανάλογα με αυτά του «πεδίου Levantine», τα οποία υπολογίζονται από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) σε 15 τρισ. κυβικά μέτρα.
Είναι αξιοπερίεργο το “timing”, δηλαδή ο χρόνος, της δημοσιοποίησης αυτής της εκτίμησης της Deutsche Bank, πολύ δε περισσότερο η χρονική τοποθέτηση των ωφελημάτων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στην περιοχή Νοτίως της Κρήτης, σημειώνω ότι (απλά !!!) συμπίπτει με την επίτευξη της “βιωσιμότητας” του Ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το έτος 2020.
Αποκαλύπτεται πλέον σε ολόκληρη την μεγαλοπρέπειά του, η στόχευση του καλοστημένου “σχεδίου” υποδούλωσης της Ελλάδος, και το “πλιάτσικο” στο οποίο την εξέθεσαν παρόμοιοι σχεδιασμοί, Τραπεζικών συμφερόντων, μεγάλων κερδοσκοπικών Founds, Εθνικών συμφερόντων και βέβαια ευρύτεροι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί ισχυρών ανταγωνιστικών συμφερόντων.

Βέβαια το να προκαλέσεις τις θεωρητικές “ανησυχίες” του κάθε επιστήμονα-οικονομολόγου ανά τον πλανήτη, είναι εύκολο, και συγχρόνως να επιβάλλεις συστηματικά και μεθοδευμένα ένα σχέδιο υποδούλωσης και κατοχής μιάς χώρας. Να καθιστάς μια χώρα υποτελή με χρήση οικονομικών μέσων και με τους “εφιάλτες” πολιτικούς της, με μοναδικό σκοπό την “κλοπή” του πλούτου της, είτε αυτός είναι ορυκτός πλούτος, είτε είναι πλούτος ο οποίος πηγάζει εκ της γεωπολιτικής θέσης της, είτε έμμεσα συναγόμενος “πλούτος”, υπό την επίφαση και την “φτηνή” δικαιολογία της “σωτηρίας” της.

Παρακάτω παραθέτω αυτά τα οποία, οι ανά τον κόσμο οικονομολόγοι πιστεύουν γενικά για το εσωτερικό χρέος μιάς χώρας, και το εξωτερικό χρέος αυτής.
Υπάρχουν διαφορετικές “σχολές σκέψης” σχετικά με τα ελλείμματα. Πολλοί οικονομολόγοι, κυρίως εκείνοι οι οποίοι κατά την “κεϋνσιανή” σχολή, πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματα σε περιόδους ύφεσης και περιόδους υψηλής ανεργίας για να αντισταθμίσουν την έλλειψη της ιδιωτικής ζήτησης στην οικονομία.

Και πώς θα πρέπει μόνο σε περιόδους πλήρους απασχόλησης και ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης οι κυβερνήσεις να εργαστούν για την εξισορρόπησ

Keywords
Τυχαία Θέματα