Η διάταξη του άρθρου 282 Κώδικος Ποινικής Δι κονομίας

ΑΡΘΡΟ
ΚΩΣΤΑ ΕΛ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω
και μέλους του Συλλόγου Φίλων
της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου

ΠΡΟΣ
Το Περιοδικό
«ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ»

ΠΑΤΡΑ 26-12-2011

ΘΕΜΑ:
1.- Ευρισκόμεθα ενώπιον ενός νέου ύπουλου και μεθοδευμένου διωγμού των Χριστιανών;
2.- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!
3.- Ως επί ληστήν ήλθατε…..
4.- Η διάταξη του άρθρου 282 Κώδικος Ποινικής Δικονομίας!
—————–
1.- Η κοινή γνώμη της πατρίδας μας και η Διεθνής Χριστιανική Κοινότητα, με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση απόφασης τινός, του Συμβουλίου Εφετών

Αθηνών, δυνάμει της οποίας, διατάσσεται η σύλληψη και προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 282 παράγραφος 3 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας.
2.- Πρόκειται περί βουλεύματος, που επέλυσε τη διαφορά, μεταξύ της Ανακρίτριας της Υπόθεσης και του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, ο οποίος ήτο αντίθετος στην ως άνω προσωρινή κράτηση.
3.- Η απόφαση «διέρρευσε» στο κοινό, μέσω του ΙΝΤΕRNET, γύρω στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος, της Παρασκευής 23-12-2011 και ακολούθως έγινε γνωστή την 24-12-2011 από την τηλεόραση (γιατί ο έντυπος τύπος είχε ήδη ενημερωθεί, μέχρι και τα νέαειδήσεις της Παρασκευής πρωϊας 23-12-2011).
4.- Και δεν πρόφθασε να στεγνώσει η μελάνη, στο περίεργο αυτό Βούλευμα, σε χρόνο μηδέν, ήδη το Σάββατο 24-12-2011, παραμονή Χριστουγέννων του 2011, υπήρχε ένταλμα συλλήψεως του «κακοποιού», το οποίον εκόμισε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Εισαγγελικός Λειτουργός της Θεσσαλονίκης , και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Χαλκιδικής , προς άμεσον εκτέλεσή του!
5.- Τους ως άνω συνόδευαν έως την Πύλην της Ιεράς Μονής τριάντα (30) πάνοπλοι Αστυνομικοί, οι οποίες παρέμειναν έξωθι της πύλης, την νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων, δίκην ομάδος Σαρακηνών Πειρατών, που πολιορκούσαν, εκ νέου, το Μοναστήρι μας, όπως προ πολλών αιώνων….
6.- Έφεραν και Ιατροδικαστήν οι εκτελεστές του Βουλεύματος, γιατί δεν πίστευαν στην ασθένεια του Γέροντος Εφραίμ!
7.- Αυτή τη στιγμή ο Γέρων Εφραίμ, φρουρείται ασθενών εντός του κελίου του, στην Ιεράν Μονήν και μόλις καταστεί εφικτή η μετακίνησή του, θα μεταφερθεί στο κελί των υποδίκων, σε Κρατική Φυλακή.
8.- Δεν γνωρίζομεν την «αιτιολογία» του ως άνω Δικαστικού Βουλεύματος, αλλά, από τη διάταξη, που εφήρμοσε, θα πρέπει να έκρινε:
α)Ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις περί της ενοχής του για κακούργημα ή πλημμέλημα, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών 93) μηνών και ότι η προσωρινή κράτηση, παρίσταται απολύτως αναγκαία, κατ’ άρθρον 296 Κ.Ποιν.Δ., για να εξασφαλισθεί ότι ο κατηγορούμενος, θα εμφανισθεί στο Δικαστήριο (το οποίον -σημειωτέον- ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί, ούτε έχει διαμορφωθεί σχετικό κατηγορητήριο καν, μια και η δικογραφία αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη στο στάδιο της προδικασίας!!).
Αυτά προς ενημέρωση του κοινού, το οποίον τινές των δημοσιογράφων ή άλλοι τινές άσχετοι περί την υπόθεση ή περί της Νομικήν Επιστή
Keywords
Τυχαία Θέματα