Infinite rehypothecation

Άπειρη υποθήκευση;

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Αυτό συμβάινει, όταν μια τράπεζα δανείζει χρήματα σε έναν οφειλέτη και ο οφειλέτης βάζει επάνω μερικές εγγυήσεις-collaterals για τo δάνειο-χρήματα που λαμβάνει απο την τράπεζα. Την ίδια στιγμή η τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εν λόγω

εξασφαλίσεις-collaterals σε έναν άπειρο αριθμό συναλλαγών οι οποίες επιτρέπουν στις τράπεζες να δανείζονται χρήματα από άλλες τράπεζες ή και άλλες πηγές.

Έτσι, οι τράπεζες αποκτούν τη δύναμη να δημιουργήσουν χρήματα από το τίποτα αλλά και αυτό δεν τους είναι αρκετό!! Τι άλλο κάνουν?
Τα χρήματα για το αρχικό δάνειο
δημιουργούνται απο το ΜΗΔΕΝ-ΑΕΡΑ, ΚΑΙ είναι η ΦΑΚΑ έτσι ώστε η τράπεζα ΑΡΠΑΖΕΙ στα βρώμικα τα χέρια της τις εξασφαλίσεις-collaterals.

ΓΙΑΤΙ ??

Στη συνέχεια, η τράπεζα πάει σε μια άλλη τράπεζα χρησιμοποιεί τις ίδες εξασφαλίσεις και ζητά χρήματα-δάνεια σε έναν άπειρο αριθμό συναλλαγών, στη συνέχεια, οι άλλες τράπεζες με τα “νέα” δάνεια που εκδίδουν αποδεχόμενες τις εξασφαλίσεις.. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?? δημιουργούν ΝΕΑ χρήματα από το πουθενά.

ΑΕΡΑΣ πανω στον ΑΕΡΑ… και ΣΤΕΚΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ στα ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ… επιτρέπονται οι ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ πάνω στην ίδια-αρχική εξασφάλιση !!

και ενα μη-ΓΙΔΙ θα ρωτήσει…

Και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των εξασφαλίσεων;

Και ποιος θα τους γλιτώσει – bail out – αν κάτι δεν πάει καλά;

Και ποιος κρατά τα κέρδη και όλα πηγαίνει καλά ;

Και όταν κάτι δεν πάει καλά η χασούρα περνάει στον κρατικο προϋπολογισμό ;

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ.. ΠΑΛΙ… ( ΠΑΠΑΚι + ΓΑΠ + 255 ΓΙΔΙΑ + όλους τους καθηγητάδες…! )

- Οταν πέρσυ υπογράψαμε δάνειο 110δισ Ευρώ, ήμασταν ΑΞΙΟΧΡΕΟΙ ? Βάλαμε κάποια ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ?

- ΕΦΟΣΟΝ όταν υπογράφαμε τι Δανειακή Σύμβαση οι Δανειστές μας ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ να ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ !! ( το εξηγώ στην εισαγωγή )
ΕΜΕΙΣ γιατί υπογράψαμε με ΤΣΑΜΠΑΤΖΗ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ? ο οποίος μας εκβιάζει από πάνω ??

- Η ΤτΞ έχει ενσωματώσει τη νομοθεσία των ΑΠΕΙΡΩΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΝ ?? ΝΑΙ-ΟΧΙ… σε ποιό ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ?? οεο

- Οταν κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες, πέρα απο τα δάνεια ( με ότι/όποια εξασφάλιση έχουν αυτά και όσες φορές έχουν γίνει “τράμπα” )
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ASSTES ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΟΥς?? Θα τα βάλουμε ως εξασφαλίσεις ( άν δεν τα έχουν βάλει ήδη ) έτσι ώστε ναι ΠΑΙΞΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ?? ΕΜΕΙΣ.. ΤΟ ΓΙΔΟΚΡΑΤΟΣ ΕΝΝΟΩ..

ΠΠ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα