Η διαπλοκή φιμώνει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

20:37 29/4/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Αιας

Ουδείς εκπλήσσεται πλέον, που οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας, πρωτοστατούντος του Λαμπρακιστάν, έχουν θέσει σε καραντίνα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ενός κόμματος, το οποίο στην προηγούμενη Βουλή απαριθμούσε στη δύναμή του οκτώ βουλευτές.

Και τούτο γιατί η Κοινωνική Συμφωνία,

από τη πρώτη μέρα της ίδρυσής της, έχει καταστεί μόνιμος στόχος αυτής της ενορχηστρωμένης φίμωσης.

Είναι προφανές ότι ο αποκλεισμός της Κοινωνικής Συμφωνίας καταδεικνύει τον πανικό:

- του ευρισκόμενου σε ελεύθερη πτώση νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, εξ αιτίας και της δυναμικής που εμφανίζουν οι ρεαλιστικές και προοδευτικές προτάσεις της Κοινωνικής
Συμφωνίας και
- των διαπλεκόμενων συμφερόντων, αφού η Κατσέλη και ο Καστανίδης, δεν ξέρουν μόνο «τα ονόματα και τις διευθύνσεις» τους, αλλά κυρίως γνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.
Θυμίζουμε, ότι η Κατσέλη, είχε γίνει το «κόκκινο πανί» για την Τρόικα, από την πρώτη στιγμή, όταν δηλωσε ότι το «φάρμακό της», δηλαδή η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητα και της περικοπής μισθών και συντάξεων, σκοτώνει.

Οι επιθέσεις ήταν καθημερινές από τα καθεστωτικά συγκροτήματα του Τύπου. Επιθέσεις, που εντάθηκαν αμέσως μόλις προώθησε, εκτός των άλλων, και τις γενναίες ρυθμίσεις στα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, προς μεγάλη θλίψη του τραπεζικού κατεστημένου.

Σε ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμφωνία καταγγέλλει «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», γιατί «από τη συγκριτική παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων με κοινοβουλευτική παρουσία, απέκλεισε αυθαίρετα τις θέσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας», γεγονός που «αντίκειται τόσο στις επιταγές των διατάξεων για τη δραστηριότητα των κομμάτων που συμμετέχουν στην ύψιστη λειτουργία του πολιτεύματός μας, τις εκλογές, αλλά και στους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα προχωρήσει αύριο Δευτέρα στην επίδοση εξωδίκου πρόσκλησης προς τη διεύθυνση της εφημερίδας, που θα κοινοποιηθεί στην ΕΣΗΕΑ.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα