Γιάννης Μυλόπουλος ( με την σοσιαληστική τουαλέτα): Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει το στοίχημα της πολιτικής!

09:27 1/9/2012 - Πηγή: Olympia

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, είναι φλογερός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ. Φίλος του προέδρου του, Ε. Βενιζέλου και τακτικός αρθρογράφος του Έθνους. Από το 2005 είναι επικεφαλής της Επιτροπής “Περιφερειακής Αγροτικής Ανάπτυξης – Natura 2000″ του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ

και μέλος της γραμματείας του τομέα.
Στις εθνικές εκλογές του 2004, ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2002, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο της Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. Άρα, η γαλαντομία του εξηγείται απολύτως με πολιτικούς όρους.
Δείτε τα πύρινα άρθρα του στην προσωπική του ιστοσελίδα (παραθέτουμε ένα ενδεικτικά).

Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα ζούμε στους ρυθμούς μιας πρωτόγνωρης για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας πραγματικότητας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και υπήρξε ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, κατάφερε για όλο αυτό το διάστημα να
μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ο δημόσιος διάλογος σε καθημερινή βάση εδώ και 2 σχεδόν μήνες, αφορά αποκλειστικά τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Σε μια εποχή δηλαδή με έντονα α-πολιτικά χαρακτηριστικά, όπου η αδιαφορία για τα κοινά τείνει να μετατρέψει τους «πολίτες» σε «ιδιώτες», η πολιτική δείχνει να κερδίζει και πάλι το παιχνίδι των εντυπώσεων. Σε μια εποχή όπου το δημόσιο συμφέρον αποτιμάται πλέον ως άθροισμα ιδιωτικών επιδιώξεων κι η συλλογική δράση αντιμετωπίζεται ως συνονθύλευμα επιμέρους προσωπικών προσπαθειών, οι πολίτες στρέφουν με ενδιαφέρον την προσοχή τους στο πρωτόγνωρο πείραμα των ανοικτών εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα δηλαδή που ως υπέρτατη αρχή προβάλλεται η ισοπέδωση των πολιτικών και κοινωνικών διαφορών, με το σύνθημα «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος» να επανέρχεται στην επικαιρότητα και μάλιστα δικαιωμένο, το ΠΑΣΟΚ κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, ανοίγοντας το πεδίο της εσωκομματικής του διαμάχης στην κοινωνία.

Η κορυφαία διαδικασία της εκλογής νέας ηγεσίας ενός πολιτικού οργανισμού, εκεί που μέχρι πρότινος περιορίζονταν στα άδυτα των κομματικών γραφείων και διεξάγονταν ερήμην του κατά τα άλλα «κυρίαρχου λαού», για πρώτη φορά εξελίσσεται ανοικτά και δημοκρατικά, σε κοινή θέα και εις επήκοον όλων. Οι πολίτες σήμερα, όχι μόνο γνωρίζουν τις καλές και τις κακές στιγμές αυτών που κάποτε εξ ονόματός τους θα κληθούν να κυβερνήσουν τον τόπο, αλλά καλούνται να είναι και εκείνοι που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, όποιος κι αν είναι, θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση που είχε ποτέ πολιτικός αρχηγός. Γιατί η διαδικασία της ανάδειξής του θα έχει συντελεστεί με τον πλέον διαφανή, ανοικτό και δημοκρατικό τρόπο.

Στις αυριανές εκλογές δε θα κερδίσει μόνον ο ένας εκ των υποψηφίων που θα επικρατήσει. Εκτός από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε ήδη στο επίπεδο των εντυπώσεων, ωφελημένη θα βγει συνολικά η υπόθεση της πολιτικής.

Αρκεί βέβαια

Keywords
Τυχαία Θέματα