Σε τελικό στάδιο μπαίνει η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ για το φυσικό αέριο

22:47 31/8/2012 - Πηγή: Olympia

Σάρκα και οστά λαμβάνει τις επόμενες μέρες η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα του φυσικού αερίου, ιδιαίτερα μετά την αναμενόμενη έγκριση αιτήματος συμμετοχής της εταιρείας Delek σε ένα ποσοστό 30% στα δικαιώματα της Noble στο οικόπεδο 12, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο ενημερωτικής του συνάντησης με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών των Ευρωπαίων Πρασίνων, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι τις επόμενες

μέρες αναμένει την έκθεση από τη συμβουλευτική επιτροπή για να απαντήσει στο αίτημα της Delek. Σημείωσε ότι η Delek είναι η βασική εταιρεία που έχει τα δικαιώματα σε συνεργασία με την Noble στα μεγάλα οικόπεδα στα οποία εντοπίστηκαν αρκετά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ισραηλινή ΑΟΖ.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι από τη στιγμή που το αίτημα θα είναι θετικό δημιουργείται μια σημαντική συνέργεια σε ό,τι αφορά της συνεργασία και την αξιοποίηση μέσω Κύπρου των κοιτασμάτων που είναι στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Εξήγησε ότι στο Ισραήλ τα βασικά δικαιώματα στα οικόπεδα τα έχουν οι εταιρείες και αυτό βοηθά περισσότερο στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε Κύπρο και Ισραήλ.

defencenet.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα