Φιλόξενες, γευστικές «Ορτανσίες» στο Πήλιο!

Ένα περίπου χρόνο «όφειλα» αυτές τις λίγες γραμμές στους πολύ καλούς μου φίλους (στα εύκολα και στα δύσκολα…), τον –και συμπατριώτη μου- Άκη Θειακό, τη γελαστή και θαυμαστή μαγείρισσα σύζυγό του Δήμητρα, το γιό τους Νίκο.
Άργησα, μα κάλιο αργά. Και συγχωρήστε με, καλοί μου φίλοι. Σημασία έχει πως δε λησμόνησα…
Αυτή η όμορφη, φιλόξενη οικογένεια, με πατριωτικές ανησυχίες, πολιτικά «ανυπόταχτη» μα συνάμα μόνιμα χαμογελαστή, έχει μια πανέμορφη ταβέρνα στο μαγευτικό Πήλιο. «Ορτανσίες» το όνομά της, αν και οι ορτανσίες δεν είναι το μοναδικό στολίδι της. Βρίσκεται

σε μια περιοχή – ανάσα για τον ταξιδιώτη κι όχι μόνο.
Στη μέση περίπου της διαδρομής απ’ το Βόλο στην Πορταριά, εκεί σε μια στροφή θα δείτε
την πινακίδα που σε οδηγεί στο χωριό Κατηχώρι. Παίρνετε το δρόμο και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου (υπάρχουν και σχετικές πινακίδες) βρίσκετε την ταβέρνα. Και… αφήνεστε στη μαγεία του τοπίου, στη φιλοξενία των ιδιοκτητών της ταβέρνας και στα γευστικότατα φαγητά τους, με υλικά αγνότατα, σπιτικά μαγειρεμένα… ό,τι πρέπει για να σε προκαλούν. Όνειρο!
Συντροφιά όμως μοναδική –θα το ξαναπώ- η ατόφια ελληνική φιλοξενία του Άκη, της Δήμητρας, του Νίκου. Αισθάνεσαι ζέστη, μοναδική ζέστη. Όλη η διαδικασία αποτελεί μια πρόκληση για… δειπνοσοφιστεία (η ταβέρνα βέβαια λειτουργεί μεσημέρι και βράδυ)!

Και στο τέλος άλλη μια έκπληξη, για όσους είναι λάτρεις των γλυκών. Αλλά και να μην είναι γίνεται! Τα χειροποίητα, σπιτικά γλυκά τους είναι άλλη μια απόλαυση!
Να πάτε, όσοι αυτές τις μέρες βρεθείτε στο όμορφο Πήλιο, όσοι επισκεφτείτε την περιοχή όποια εποχή του χρόνου. Καλά, για τους ντόπιους δεν το συζητώ, την ξέρουν καλά…

Α και κάτι για το τέλος. Οι φίλοι μου είναι και φανατικοί αναγνώστες του «Olympia»!

Μάρκος Μουζάκης


Keywords
Τυχαία Θέματα