Επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

10:27 17/8/2012 - Πηγή: Olympia

Σωτήρης Καρβέλης
Γενικός Σύμβουλος της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ

Σχετικά με τα παρακάτω επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ο Γενικός Σύμβουλος της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ Σωτήρης Καρβέλης, αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ
Στην αυτοθυσία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επαφίονται πλέον οι παροχές υγείας

στους πάσχοντες πολίτες. Οι Υγειονομικοί εργάζονται νύχτες, αργίες με δεκάδες
οφειλόμενα ρεπό, και από το νέο μισθολόγιο, οι πρόσθετες αμοιβές έγιναν «ψίχουλα». Το συνολικό αρχικό κονδύλι των πρόσθετων αμοιβών του έτους 2012 των 99.700 εκατ. € κουτσουρεμένο κατά 40% από το αντίστοιχο του έτους 2011 δεν επαρκεί. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει την ανάλγητη πολιτική της προηγούμενης και προσωπικά του ανεκδιήγητου κ. Λοβέρδου και οφείλει άμεσα να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα. Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το πρόβλημα αυτό στη νέα κυβέρνηση και στηρίζει καλύπτοντας τις όποιες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες των σωματείων προς την κατεύθυνση αυτή.
ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΓΝΠ – ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Η επιμονή του συνδικαλιστικού κινήματος αναδεικνύει ζητήματα που είναι προς όφελος της κοινωνίας, νίκησε και τη γραφειοκρατία και τις υπηρεσιακές αγκυλώσεις. Έτσι μετά την προ μηνός πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠΓΝΠ να διοργανώσει ειδική σύσκεψη για τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, υπεγράφη από την Περιφέρεια η απόφαση για την έναρξη των δημοπρατήσεων των συγκεκριμένων μηχανημάτων, τόσο του ΠΓΝΠ όσο και του Αγίου Ανδρέα. Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή, ευελπιστούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, ώστε τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για τα νοσοκομεία να τεθούν σε λειτουργία προς όφελος των πασχόντων συμπολιτών μας.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι οργανισμοί των Νοσοκομείων με υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, με σημαντικές όμως αποκλίσεις από τις προτάσεις των διοικήσεων των Νοσοκομείων και των εργαζομένων. Εκτός του ότι είναι παράνομοι και πρέπει άμεσα να ανακληθούν, αφού δημοσιεύτηκαν σε προεκλογική περίοδο, οι οργανισμοί αυτοί, αν εφαρμοστούν από τα Νοσοκομεία, θα συρρικνώσουν τις υπηρεσίες τους και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε μια περίοδο που οι έλληνες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των ασθενών. Επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται και η τροφοδοσία διακόπτεται. Επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού του 2012, μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες. Υπουργικές αποφάσεις και οι διοικητικές πράξεις του τέως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είναι παράνομες καθότι δεν επιτρέπονται υπηρεσιακές πράξεις και μεταβολές από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το Δελτίο Τύπου του τ. Υπουργού κ. Λοβέρδου για άμεση ανάκληση, ήταν παραπλανητικό. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, έχει την
Keywords
Τυχαία Θέματα