«Είναι αξιόπιστη η Ελλάδα;»

20:34 26/6/2012 - Πηγή: Olympia

Mε τον τίτλο «Είναι αξιόπιστη η Ελλάδα;», η βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, αφιερώνει σήμερα άρθρο στην Ελλάδα αναφέροντας ότι αυτό που περιμένουν οι Ευρωπαίοι από τη χώρα «εδώ και εβδομάδες είναι να στείλει ένα θετικό μήνυμα.

Η επιβολή θεραπείας λιτότητας στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να την εφαρμόσει, «δεν χρησιμεύει σε τίποτα», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, και γίνεται αναφορά στο γεγονός

ότι η Ελλάδα θα πρέπει, όμως, με τη σειρά της να στείλει και εκείνη ένα «θετικό μήνυμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η La Libre Belgique σχολιάζει πως παρά τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση Παπανδρέου διατήρησε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε 692 χιλιάδες, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους κυρίως στους δήμους. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντικό παραμένει το στοιχείο της αξιοπιστίας των Ελλήνων πολιτικών στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης της χώρας.

Επικαλούμενη την άποψη του Γάλλου σοσιαλιστή Ζαν Ζορές πως ηγέτης είναι εκείνος που έχει το κουράγιο να διακινδυνεύσει αυτά που οι διοικούμενοί του δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν, η La Libre Belgique αναφέρει πως η Ευρώπη περιμένει σήμερα από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να δείξει πως διαθέτει αυτό το κουράγιο. «Σήμερα, είναι στο χέρι των δυο αιώνιων αντιπάλων που έχουν μονοπωλήσει την ελληνική πολιτική ζωή, να εφαρμόσουν εκείνα τα δημοσιονομικά μέτρα που θα τους καταστήσουν αντιδημοφιλείς», επισημαίνει η εφημερίδα και τονίζει πως «στο χέρι τους είναι, επίσης, να πείσουν τους Έλληνες πως αυτή η προσπάθεια θα αποδειχθεί τελικά επωφελής για όλους».
24h.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα