Είμαστε πανέτοιμοι λέει ο Στουρνάρας

«Πανέτοιμη» για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωι της Κυριακής και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα για να καθοριστεί η γραμμή της Ελλαδας στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα,

όλες οι εκκρεμότητες έχουν κλείσει, καθώς ολοκληρώθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά το δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη, με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του πολυνομοσχεδίου. Στη δεύτερη αυτή πράξη, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας ενδέχεται να ενταχθεί και η ρύθμιση για τις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Ερωτηθείς εάν περιμένει την Τρίτη να δώσει το Eurogroup το «πράσινο φως» για να μπει σε διαδικασία η εκταμίευση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως δεν θέλει να πει τίποτα ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους διευκρίνισε ότι «συμβάλλουμε στη συζήτηση κι εμείς».


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα